Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Šviežios daržovės su varškės arba jogurto užtepėlėmis
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
10
min.
min.
Iš viso
20
min.
min.
Kategorija
Užkandžiai
,
Užtepėlės
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
4
porcijos
Kalorijos
228
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
200
g
varškės
geriausiai parduodama kvadratiniais pakeliais, tinka ir feta sūris
▢
100
g
kalafioro
▢
90
g
agurko
▢
80
g
morkos
▢
60
g
paprikos
raudonos arba geltonos
▢
50
g
ridikėlių
▢
10
g
žalumynų
šviežių
▢
2
v. š.
jogurto
▢
5
g
česnako
▢
2
g
druskos
▢
2
g
pipirų
Paruošimas
▢
Daržoves (morkas, agurkus) supjaustome šiaudeliais (į 6 dalis).
▢
Kalafiorus išskaidome žiedynais.
▢
Ridikėlius supjaustome ketvirčiais arba per pusę.
▢
Galima šiaudeliais smulkinti įvairių spalvų papriką, kaliaropę.
▢
Padažui paruošti reikės česnaką ir žalumynus susmulkinti smulkintuvu ir viską sumaišyti su varške ir jogurtu.
▢
Užberti druskos ir pipirų.
▢
Padažas patiekiamas mažuose indeliuose šalia daržovių.
▢
Užtepėlę galima daryti ir be varškės, tik iš jogurto. Skanaus.
Maistinė vertė
Kalorijos:
228
kcal
Angliavandeniai:
6
g
Baltymai:
14
g
Riebalai:
16
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
9
g
Cholesterolis:
54
mg
Natris:
546
mg
Kalis:
241
mg
Skaidulos:
2
g
Cukrūs:
3
g
Vitaminas A:
3855
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
36
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
10
µg
Kalcis:
384
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
31
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
12
mg
Fosforas:
37
mg
Selenas:
1
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Užkandžiai
,
Užtepėlės
,
Vakarienei
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Šviežia