Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gaivus jogurtinis braškių tortas iš avinžirnių, migdolų ir maskarponės sūrio [be glitimo]
5
iš
2
balsų
Pasiruošimas
20
min.
min.
Gaminimas
40
min.
min.
Iš viso
1
hour
val.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
14
porcijos
Kalorijos
142
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
200
g
braškių
ar kitos turimų uogų
▢
50
g
šokolado
becukrio, su 70 proc. ar daugiau kakavos
Torto pagrindui:
▢
240
g
avinžirnių
virtų arba 1 skardinė konservuotų
▢
50
g
migdolų miltų
▢
12
datulių
be kauliukų
▢
2
kiaušinių
▢
3
a. š.
migdolų esencijos
▢
1
a. š.
kepimo miltelių
Kremui:
▢
250
g
vanilinio jogurto
gali būti graikiškas ar kuris kitas
▢
125
g
maskarponės sūrio
Paruošimas
Torto pagrindo gaminimas:
▢
Visus produktus, skirtus torto pagrindui, sutriname iki vientisos masės.
▢
Gautą masę sudedame į 24 cm skersmens formą. Suformuojam dugną bei pakilimą kraštuose.
▢
Kepame +200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai parus.
▢
Ištraukus iš orkaitės, kol dar karštas padas, sudėti šokoladą.
▢
Šokoladui ištirpus, išsklaidyti šaukštu po visą pyrago pagrindą.
▢
Dedame pagrindą su ištirpusiu šokoladu į šaldytuvą, kad atvėstų.
Kremo gaminimas:
▢
Sumaišome jogurtą su maskarponės sūriu ir klojame ant atvėsusio pyrago pagrindo.
▢
Papuošiame braškėmis, šilauogėmis arba kitomis turimomis uogomis. Skanaus.
Maistinė vertė
Kalorijos:
142
kcal
Angliavandeniai:
14
g
Baltymai:
4
g
Riebalai:
8
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
4
g
Cholesterolis:
33
mg
Natris:
109
mg
Kalis:
145
mg
Skaidulos:
2
g
Cukrūs:
9
g
Vitaminas A:
167
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
9
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
1
µg
Kalcis:
85
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
14
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
17
mg
Fosforas:
70
mg
Selenas:
3
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Orkaitėje, Šaldytuve, Šviežia