Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
Keptuvėje šiek tiek apkepiname brokolį ir supjaustytus svogūnų laiškus.
Į paruoštas avižų kruopas dedame apkepintą brokolį su svogūnu, supjaustome vyšninius pomidorus, barstome mėgiamais prieskoniais ir skanaujame. Skanaus.