Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas (šiuo atveju mišinys juoda-balta) šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
Ant kokosų aliejaus pakepiname smulkintas morkas, svogūnus. pakepusius sumaišome su bolivine balanda.
Ant jūros dumblių lapų paskleidžiame kruopas, dedame papriką ir smulkintus špinatus. Gardiname aštriųjų paprikų milteliais ir purškiamu balzamiko actu. Susukame ir valgome.