Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Smidrai (šparagai) su olandišku padažu
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
30
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
2
porcijos
Kalorijos
368
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
250
g
smidrų
šparagų
▢
petražolių
pagal skonį
Olandiškas padažas:
▢
80
g
sviesto
ištirpinto
▢
2
kiaušinių trynių
▢
1
v. š.
vandens
▢
0,5
v. š.
citrinos sulčių
▢
druskos
pagal skonį
▢
pipirų
baltųjų, pagal skonį
Paruošimas
▢
Smidrai verdami pasūdytame vandenyje 5 min.
▢
Perkelti trumpam į šaltą vandenį, vėliau nusausinti ir užpilti olandišku padažu, užbarstyti petražolėm.
Olandiško padažo gaminimas:
▢
Kiaušinių tryniai su vandeniu plakami dubenėlyje virš verdančio vandens garų.
▢
Pradėjus tirštėti, palaipsniui pilamas ištirpintas sviestas.
▢
Gardinama citrinos rūgštimi, druska, pipirais.
Maistinė vertė
Kalorijos:
368
kcal
Angliavandeniai:
6
g
Baltymai:
6
g
Riebalai:
37
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
22
g
Cholesterolis:
270
mg
Natris:
316
mg
Kalis:
271
mg
Skaidulos:
3
g
Cukrūs:
3
g
Vitaminas A:
2232
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
10
mg
Vitaminas D:
2
µg
Vitaminas E:
3
mg
Vitaminas K:
63
µg
Kalcis:
62
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
90
µg
Geležis:
3
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
18
mg
Fosforas:
141
mg
Selenas:
13
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Virta