Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Avižiniai sausainiai su razinomis ir saulėgrąžų sėklomis
5
iš
5
balsų
Pasiruošimas
20
min.
min.
Gaminimas
30
min.
min.
Iš viso
50
min.
min.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
4
porcijos
Kalorijos
144
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
60
g
avižinių dribsnių
pilno grūdo
▢
35
g
kiaušinių
▢
15
g
sviesto
▢
15
g
saulėgrąžų sėklų
▢
12
g
sezamo sėklų
arba skaldytų riešutų
▢
5
g
razinų
nebūtina
▢
5
g
cukraus
arba agavų sirupo
Paruošimas
▢
Puode ištirpiname sviestą, suberiame avižinius dribsnius ir maišydami pakaitiname kelias minutes.
▢
Į puodą suberiame saulėgrąžas, sezamo sėklas, razinas.
▢
Dubenyje kiaušinį išplakame su cukrumi.
▢
Plaktą kiaušinį sumaišome su dribsnių ir sėklų mišiniu bei paliekame pastovėti apie 10 min.
▢
Suformuojame iš gautos masės sausainius ir dedame ant sviestiniu popieriumi iškloto kepimo indo.
▢
Kepame orkaitėje 175 C temperatūroje apie 15 min.
Maistinė vertė
Kalorijos:
144
kcal
Angliavandeniai:
14
g
Baltymai:
4
g
Riebalai:
8
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Cholesterolis:
41
mg
Natris:
41
mg
Kalis:
105
mg
Skaidulos:
2
g
Cukrūs:
2
g
Vitaminas A:
141
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
1
µg
Kalcis:
45
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
20
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
44
mg
Fosforas:
122
mg
Selenas:
10
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Orkaitėje