Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Keptuvėje keptas omletas su smidrais (šparagais) ir nori lapais
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
15
min.
min.
Gaminimas
15
min.
min.
Iš viso
30
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
249
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Omletui:
▢
100
g
smidrų
šparagų
▢
2
kiaušinių
▢
2
nori lapų
▢
5
g
lydyto sviesto
▢
1
v. š.
vandens
Salotos:
▢
60
g
cukinijos
▢
20
g
morkos
▢
20
g
ridikėlių
▢
1
v. š.
citrinos sulčių
šviežiai spaustų
▢
1
a. š.
alyvuogių aliejaus
ypač tyro
▢
1
žiupsn.
druskos
Paruošimas
Omleto gaminimas:
▢
Išplakame kiaušinius su vandeniu.
▢
Į įkaitusią keptuvę su lydytu sviestu, supilame plakinį ir iškepame.
▢
Iškepusį omletą dedame ant nori lapo.
▢
Toje pačioje keptuvėje pakepame smidrus (šparagus) 2-3 min, dedame per vidurį ant nori lapo ir omleto. Suvyniojame kaip sushi.
Salotų gaminimas:
▢
Supjaustome visus ingredientus, kurie skirti salotoms: cukinija ir morka šiaudeliais, ridikėlius gabaliukais.
▢
Viską skaniname druska, šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir ypač tyru alyvuogių aliejumi.
▢
Dedame šalia paruošto omleto.
Maistinė vertė
Kalorijos:
249
kcal
Angliavandeniai:
11
g
Baltymai:
15
g
Riebalai:
17
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
6
g
Cholesterolis:
338
mg
Natris:
231
mg
Kalis:
591
mg
Skaidulos:
4
g
Cukrūs:
5
g
Vitaminas A:
5077
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
30
mg
Vitaminas D:
2
µg
Vitaminas E:
3
mg
Vitaminas K:
50
µg
Kalcis:
73
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
120
µg
Geležis:
4
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
35
mg
Fosforas:
249
mg
Selenas:
29
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Keptuvėje, Šviežia