Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tobulos salotos su kruopomis, agurkais, pomidorais
4.7
iš
3
balsų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
15
min.
min.
Iš viso
25
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Salotos
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
2
porcijos
Kalorijos
384
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
100
g
kruopų
virtų, pasirinktinai: nekepintų grikių, bolivinės balandos, miežių - jos turi būti birios, kietokos
▢
40
ml
alyvuogių aliejaus
ypač tyro
▢
2
pomidorų
▢
1
agurko
trumpavaisio
▢
1
sauja
petražolių
arba kalendros
▢
2
svogūnų laiškų
didelių, arba 1 šaloto svogūno
▢
0,5
citrinos sulčių
▢
3-4
šakelės
mėtų
šviežių
▢
1
žiupsn.
druskos
Paruošimas
▢
Išverdame norimas kruopas.
▢
Susmulkiname turimas daržoves norimo dydžio gabaliukais: agurką, pomidorus, svogūnų laiškus.
▢
Taip pat smulkiname petražoles arba kalendras, mėtas.
▢
Visus paruoštus ingredientus dedame į indą su jau atvėsintomis kruopomis.
▢
Apšlakstome citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, gardiname druska. Skanaus.
Maistinė vertė
Kalorijos:
384
kcal
Angliavandeniai:
43
g
Baltymai:
8
g
Riebalai:
22
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Natris:
34
mg
Kalis:
578
mg
Skaidulos:
7
g
Cukrūs:
4
g
Vitaminas A:
582
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
21
mg
Vitaminas E:
3
mg
Vitaminas K:
108
µg
Kalcis:
47
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
54
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
141
mg
Fosforas:
219
mg
Selenas:
4
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Pietums
,
Salotos
Gaminimo būdas:
Šviežia, Virta