Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jūros lydeka kepta keptuvėje ir mėlynojo kopūsto salotos
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
30
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
275
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
200
g
mėlynojo kopūsto
▢
130
g
jūros lydekos
▢
30
g
agurko
▢
0,5
citrinos sulčių
▢
5
g
alyvuogių aliejaus
ypač tyro
▢
5
g
lydyto sviesto
▢
druskos
pagal skonį
▢
pipirų
pagal skonį
▢
kanapių sėklų
lukštentų, pagal skonį
Paruošimas
Žuvies kepimas:
▢
Paruoštą žuvį (išvalytą, supjaustytą) lengvai pakepiname ant lydyto sviesto.
▢
Jau iškepusią apibarstome prieskoniais: druska, pipirai ir mėgstamos žolelės.
Salotų paruošims:
▢
Juostelėmis supjaustome mėlynąjį kopūstą.
▢
Pabarstome druska, užpilame šviežių citrinos sulčių ir šiek tiek paspaudome rankomis, kad mėlynasis kopūstas suminkštėtų.
▢
Tada pašlakstome alyvuogių aliejumi.
▢
Į lėkštę dedame iškepusią žuvį, paruoštas kopūstų salotas.
▢
Plonai supjaustome agurką ir skanaujame.
Maistinė vertė
Kalorijos:
275
kcal
Angliavandeniai:
18
g
Baltymai:
29
g
Riebalai:
11
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Cholesterolis:
61
mg
Natris:
180
mg
Kalis:
904
mg
Skaidulos:
5
g
Cukrūs:
9
g
Vitaminas A:
2448
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
43
µg
Vitaminas C:
135
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
82
µg
Kalcis:
164
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
45
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
72
mg
Fosforas:
357
mg
Selenas:
25
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Keptuvėje