Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Šviežių burokėlių salotos su citrina ir medumi
4.3
iš
3
balsų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
40
min.
min.
Iš viso
50
min.
min.
Kategorija
Salotos
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
221
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
300
g
burokėlių
šviežių
▢
0,5
citrinos sulčių
▢
0,5
v. š.
alyvuogių aliejaus
ypač tyro
▢
1
a. š.
medaus
▢
druskos
pagal skonį
▢
pipirų
pagal skonį
▢
čiobrelių
pagal skonį
Paruošimas
▢
Supjaustome burokėlius šiaudeliais.
▢
Viską pagardiname medumi, citrinos sultimis, aliejumi, druska, pipirais bei čiobreliais.
▢
Salotas paliekame fermentuotis bent apie 30 minučių.
Maistinė vertė
Kalorijos:
221
kcal
Angliavandeniai:
37
g
Baltymai:
5
g
Riebalai:
8
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Natris:
274
mg
Kalis:
1015
mg
Skaidulos:
9
g
Cukrūs:
27
g
Vitaminas A:
99
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
30
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
4
µg
Kalcis:
48
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
327
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
69
mg
Fosforas:
120
mg
Selenas:
2
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Salotos
Dieta:
Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Šviežia