93gkopūstųraugintų, nuspaustų turėtų būti apie 65 g
25gmorkų
12gsvogūnųropinių
5gpomidorų tyrės
4gpetražoliųšaknų
Paruošimas
Nuspaudžiame raugintus kopūstus (labai rūgščius perplauname šaltu vandeniu), stambius susmulkiname, sudedame į puodą ir įpilame vandens (20 – 25% kopūstų masės), pomidorų tyrės ir troškiname apie 20 - 30 min.
Nuplauname ir nuvalome morkas, petražolių šaknis, svogūnus.
Morkas ir petražolių šaknis supjaustome norimo dydžio gabaliukais, o svogūnus supjaustome ir nublanširuojame.
Baigiant virti kopūstams, į puodą sudedame paruoštas daržoves.
Puodą su kopūstais ir daržovėmis užverdame, paverdame kokias 5 min. Išjungiame kaitrą ir paliekame pastovėti kokias 20 - 30 min.