Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Lęšių troškinys su pomidorais ir saliero stiebais
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
20
min.
min.
Iš viso
30
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
242
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
40
g
lęšių
▢
40
g
svogūno
▢
10
g
saliero stiebų
▢
10
g
pomidorų pastos
ar konservuotų pomidorų
▢
8
g
lydyto sviesto
▢
5
g
česnako
▢
1
g
ciberžolės
▢
1
g
druskos
▢
1
g
pipirų
▢
1
g
asafetidos
kvapiosios ferulos
▢
1
g
kalendros
maltos
Paruošimas
▢
Išverdame lęšius, vandenį nupilame.
▢
Kol verda lęšiai, keptuvėje su šaukšteliu lydyto sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir salierą.
▢
Į keptuvę įdedame pomidorų pastą, paskaniname prieskoniais – druska, pipirais, asafetida, ciberžole.
▢
Pakaitiname kelias minutes ir į keptuvę suverčiame lęšius.
▢
Keptuvę kaitiname 10-15 min. ant nedidelės ugnies.
▢
Pabarstome malta kalendra. Skanaus
Maistinė vertė
Kalorijos:
242
kcal
Angliavandeniai:
34
g
Baltymai:
12
g
Riebalai:
7
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
4
g
Cholesterolis:
17
mg
Natris:
538
mg
Kalis:
542
mg
Skaidulos:
14
g
Cukrūs:
4
g
Vitaminas A:
420
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
8
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
11
µg
Kalcis:
22
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
199
µg
Geležis:
4
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
53
mg
Fosforas:
192
mg
Selenas:
4
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas:
Keptuvėje, Virta