Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Keptų šakninių daržovių salotos su feta
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
30
min.
min.
Iš viso
40
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
275
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
100
g
cukinijos
▢
100
g
moliūgo
▢
60
g
morkos
▢
60
g
burokėlių
▢
50
g
pastarnoko
▢
30
g
paprikos
▢
20
g
fetos sūrio
▢
10
g
gražgarsčių
rukolos
▢
5
g
balzamiko
▢
5
g
aliejaus
▢
5
g
citrinos sulčių
▢
3
g
agavų sirupo
▢
0,2
g
kmynų
▢
druskos
pagal skonį
▢
pipirų
juodųjų, pagal skonį
Paruošimas
▢
Sumaišome balzamiką, šlakelį aliejaus, agavos sirupo bei citrinos sulčių.
▢
Morkas supjaustome šiaudeliais, pastarnoką ir burokėlį griežinėliais, cukinijas riekelėmis, moliūgą ir paprikas – kubeliais.
▢
Viską bent pusvalandžiui pamarinuojame su aliejumi, kmynais, druska ir juodaisiais pipirais.
▢
Daržoves dedame į orkaitę, įkaitintą 200C, ir pakepame apie pusvalandį aukštoje temperatūroje.
▢
Dubenyje išdėliojame salotas, ant jų sumetame iškeptas daržoves.
▢
Pagardiname padažu ir trupintu fetos sūriu. Skanaus.
Maistinė vertė
Kalorijos:
275
kcal
Angliavandeniai:
42
g
Baltymai:
8
g
Riebalai:
10
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
4
g
Cholesterolis:
18
mg
Natris:
373
mg
Kalis:
1288
mg
Skaidulos:
9
g
Cukrūs:
19
g
Vitaminas A:
22115
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
96
mg
Vitaminas E:
4
mg
Vitaminas K:
40
µg
Kalcis:
216
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
191
µg
Geležis:
2
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
92
mg
Fosforas:
219
mg
Selenas:
4
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Orkaitėje