25gmakaronųpilno grūdo, geriausia speltos ar kietagrūdžių kviečių
25gavinžirniųvirtų
6glydyto sviestokepimui
5gkietojo sūrio
druskospagal skonį
paprikos milteliųpagal skonį
česnakopagal skonį
Paruošimas
Perplauname avinžirnius ir paliekame brinkti 12-24 val. Išbrinkusius avinžirnius išverdame (turi likti kietoki), galima tai padaryti ir vakare ar naudoti savo šaldytus.
Supjaustome morką, truputį svogūno, cukinijos, baklažano.
Daržoves lengvai apkepame su lydytu sviestu, druska ir paprikos prieskoniais bei šviežiu česnaku.
Atskirame puode užkaičiame makaronus ir tuo pačiu metu į troškinamas daržoves sudedame virtus avinžirnius bei pomidorus savo sultyse. Patroškiname.
Makaronus verdame minus dvi minutės nuo nurodyto ant pakuotės laiko, kad jie išliktų pakankamai kieti. Apvirtus makaronus suberiame į daržoves ir minutę - dvi dar kartu pamaišome.
Dedame į lėkštes ir pagardiname tarkuotu kietu sūriu. Skanaus