Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Balta mišrainė - sveikesnė versija pietų dėžutei, šventei ar... pusryčiams.
5
iš
2
balsų
Pasiruošimas
20
min.
min.
Gaminimas
25
min.
min.
Iš viso
45
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Pusryčiams
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
263
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
120
g
bulvių
virtų, 2 vnt
▢
100
g
morkos
virtos, 1 vnt
▢
100
g
žaliųjų žirnelių
šaldytų
▢
1
agurko
rauginto
▢
2
v. š.
graikinio jogurto
galima ir daugiau. Jei pieno produktų nevartojate rinkitės augalinį jogurtą
▢
2
a. š.
garstyčių
grūdėtų
▢
krapų
šviežių ar šaldytų, pagal skonį
▢
druskos
pagal skonį
▢
pipirų
pagal skonį
Paruošimas
▢
Supjaustyti virtas daržoves. Svarbu nepervirti. Morkas pervirėte, jei smeigiant peiliu jos lūžta. Morkos turi išlikti kietesnės už bulves.
▢
Nuplikyti šaldytus žirnelius.
▢
Supjaustyti raugintus agurkus.
I pateikimo variantas:
▢
Pjaustytas daržoves, kartu su žirneliais, beriame į dubenį.
▢
Sumaišome su paruoštu graikinio jogurto ir garstyčių padažu, gardiname druska, pipirais ir šviežiais krapais.
II pateikimo variantas:
▢
Galima pateikti susluoksniuotą stiklinėje ir kiekvienam pateikti po atskirą porciją su jogurto-garstyčių padažu.
▢
Padažo receptą rasite čia:https://www.sulieknek.lt/lauros-jogurtinis-salotu-padazas-su-garstyciomis/
Maistinė vertė
Kalorijos:
263
kcal
Angliavandeniai:
51
g
Baltymai:
13
g
Riebalai:
2
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
1
g
Cholesterolis:
1
mg
Natris:
248
mg
Kalis:
1384
mg
Skaidulos:
12
g
Cukrūs:
15
g
Vitaminas A:
17616
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
76
mg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
55
µg
Kalcis:
133
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
131
µg
Geležis:
3
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
102
mg
Fosforas:
304
mg
Selenas:
8
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Pietums
,
Pusryčiams
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Virta