Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Šokoladinis desertas iš cukinijų su kokoso pienu ir kakava
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
40
min.
min.
Iš viso
50
min.
min.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
6
porcijos
Kalorijos
148
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
250
g
cukinijos
▢
120
g
kiaušinių
2 vnt.
▢
100
g
kakavos
85 g pyragui, 15 g glaistui
▢
65
g
cukraus
nerafinuoto, 55 g pyragui, 10 g cukraus smulkinto kavamalėje glaistui
▢
50
g
kokoso pieno
18 proc. riebumo, 15 g pyragui, 35 g glaistui
▢
10
g
kokoso drožlių
smulkintų kavamalėje
▢
3
g
kokoso aliejaus
▢
1
a. š.
kepimo miltelių
▢
druskos
Paruošimas
▢
Susmulkiname cukiniją.
▢
Išplakame kiaušinius ir sumaišome su smulkinta cukinija, 15 g. kokoso pieno, 55 g. cukraus, druska, kepimo milteliais, 85 g. kakavos.
▢
Gautą masę pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
▢
Kepame 180 C temperatūroje apie 20-25 minutes, priklausomai nuo orkaitės.
Glaisto paruošimas:
▢
Išmaišome 15 g kakavos, 10 g cukraus, 35 g kokoso pieno ir 3 g kokoso aliejaus.
▢
Iškepusį keksą aptepame glaistu, pabarstome kavamalėje maltomis kokoso drožlėmis ar mėgstamais riešutais.
Maistinė vertė
Kalorijos:
148
kcal
Angliavandeniai:
23
g
Baltymai:
7
g
Riebalai:
8
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
5
g
Cholesterolis:
74
mg
Natris:
125
mg
Kalis:
418
mg
Skaidulos:
6
g
Cukrūs:
12
g
Vitaminas A:
191
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
7
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
2
µg
Kalcis:
84
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
26
µg
Geležis:
3
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
98
mg
Fosforas:
206
mg
Selenas:
9
µg
Cinkas:
2
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Orkaitėje