1kopūstoraudongūžio (galite keisti ir baltagūžiu, bet geriau raudonas/mėlynas, nes turi kitokių antioksidantų nei baltas)
1svogūno
1paprikos
1agurko
petražoliųšviežių, šaldytų ar džiovintų, pagal skonį
krapųšviežių, šaldytų ar džiovintų, pagal skonį
1v. š.alyvuogių aliejausypač tyro
citrinos sulčiųpagal poreikį
druskospagal skonį
Paruošimas
Kopūstus supjaustome smulkiau, pašlakstome citrinos sultimis, apibarstome druska ir paliekame nors 15 minučių, kad suminkštėtų. Kuo ilgiau pastovės – tuo skaniau bus.
Apšlaksčius pamaigykite, kad išsiskirtų sultys.
Supjaustome kitas daržoves ir žalumynus ant kopūstų ir apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi.