Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Silkė su šviežiu burokėliu ir moliūgu
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
15
min.
min.
Iš viso
25
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
396
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
150
g
silkės
▢
150
g
burokėlių
▢
150
g
moliūgo
▢
30
g
svogūno
mėlyno
▢
8
g
krapų
▢
1
a. š.
alyvuogių aliejaus
ypač tyro
Paruošimas
▢
Nulupame burokėlius, moliūgą ir svogūnus.
▢
Burokėlius ir moliūgą tarkuojame ypač smulkiais šiaudeliais, o svogūną smulkiai supjaustome.
▢
Viską sudedame lėkštėje ir pašlakstome aliejumi, bet jis nėra būtinas, nes silkė yra pakankamai riebi žuvis.
▢
Silkę supjaustome juostelėmis ir sudedame ant paruoštų daržovių.
▢
Ant viršaus pabarstome krapų.
Maistinė vertė
Kalorijos:
396
kcal
Angliavandeniai:
27
g
Baltymai:
31
g
Riebalai:
19
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
4
g
Cholesterolis:
90
mg
Natris:
260
mg
Kalis:
1591
mg
Skaidulos:
5
g
Cukrūs:
16
g
Vitaminas A:
13526
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
21
µg
Vitaminas C:
31
mg
Vitaminas D:
6
µg
Vitaminas E:
4
mg
Vitaminas K:
4
µg
Kalcis:
158
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
220
µg
Geležis:
5
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
105
mg
Fosforas:
480
mg
Selenas:
56
µg
Cinkas:
3
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas:
Šviežia