Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kepti baklažanai su mocarelos sūriu
5
iš
2
balsų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
30
min.
min.
Iš viso
40
min.
min.
Kategorija
Pietums
,
Vakarienei
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
1
porcijos
Kalorijos
297
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
110
g
baklažano
▢
90
g
pomidorų
▢
80
g
mocarelos sūrio
▢
1
v. š.
citrinos sulčių
▢
0,3
a. š.
lydyto sviesto
nebūtinai
▢
bazilikų
džiovintų, pagal skonį
▢
druskos
pagal skonį
▢
juodujų pipirų
pagal skonį
Paruošimas
▢
Baklažaną supjaustome 2 cm storio riekėmis ir pabarstome druska.
▢
Laikome 10 minučių ir su servetėle nusausiname išsiskyrusį skystį. Tokiu būdu baklažanas neteks kartumo.
▢
Kepame orkaitėje ant grotelių arba ant skardos. Pastaruoju atveju skardą patepame lydytu sviestu arba kokosų aliejumi.
▢
Pašlakstome citrinos sultimis, kad nesusitrauktų baklažanas.
▢
Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių +200 C laipsnių temperatūroje.
▢
Kol baklažanas kepa, supjaustome riekelėmis pomidorą, mocarelos sūrį.
▢
Baklažanas suminkštėja, taigi uždedame pomidorą bei mocarelą.
▢
Pabarstome druska, juodaisiais pipirais, džiovintu baziliku bei dar pašauname 10-čiai minučių.
Maistinė vertė
Kalorijos:
297
kcal
Angliavandeniai:
12
g
Baltymai:
20
g
Riebalai:
20
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
11
g
Transriebalai:
1
g
Cholesterolis:
66
mg
Natris:
558
mg
Kalis:
543
mg
Skaidulos:
5
g
Cukrūs:
7
g
Vitaminas A:
1461
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
2
µg
Vitaminas C:
19
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
21
µg
Kalcis:
429
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
46
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
43
mg
Fosforas:
334
mg
Selenas:
14
µg
Cinkas:
3
mg
Kategorija:
Pietums
,
Vakarienei
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Orkaitėje