Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nekeptas šokoladinis tortas be miltų
5
iš 1 balso
Pasiruošimas
15
min.
min.
Gaminimas
2
val.
val.
5
min.
min.
Iš viso
2
val.
val.
20
min.
min.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
4
porcijos
Kalorijos
116
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
Pagrindui:
▢
30
g
migdolų
(mirkytų mažiausiai 6 val. šaltame vandenyje)
▢
12
g
datulių
džiovintų
▢
1
g
druskos
Torto kremui:
▢
70
g
avokado
▢
10
g
kakavos miltelių
natūralios
▢
10
g
kokosų aliejaus
▢
8
g
cukranendrių cukraus
arba natūralaus cukraus pakaitalo
▢
3
g
vanilės ankšties
išlukštentos
▢
1
g
druskos
Paruošimas
▢
Sumalame migdolus, datules iki vientisos masės, kartu įmaišome ir druską. Jei masė per sausa galime įpilti šaukštą kokosų aliejaus.
▢
Torto formą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome gautą masę.
▢
Indą laikome šaldytuve, kol bus ruošiamas kremas.
▢
Visus kremo ingredientus smulkintuvu (blenderiu) susmulkiname iki vientisos masės ir užpilame ant šaldytuve laikyto datulių bei migdolų pagrindo.
▢
Šaukštu tolygiai paskirstome kremą po indą.
▢
Patiekti tortą, palaikius šaldytuve ne trumpiau nei 1-2 valandas.
Maistinė vertė
Kalorijos:
116
kcal
Angliavandeniai:
9
g
Baltymai:
3
g
Riebalai:
9
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
3
g
Natris:
196
mg
Kalis:
196
mg
Skaidulos:
3
g
Cukrūs:
4
g
Vitaminas A:
26
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas C:
2
mg
Vitaminas E:
2
mg
Vitaminas K:
4
µg
Kalcis:
23
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
18
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
39
mg
Fosforas:
64
mg
Selenas:
1
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Šaldytuve