Porcijų kiekis: 1, kcal 231
Lęšių troškinio sudėtinės dalys:
40 g žaliųjų lęšių (neskaldytų)
5 g lydyto sviesto
40 g svogūnų
10 g saliero stiebo
50 g morkų
30 g špinatų
5 g česnako
1 g druskos (Himalajų)
0,2 g maltų juodųjų pipirų
0,2 g provanso žolelių
Žaliųjų lešių su daržovėmis gaminimo žingsniai:
1. 2 stiklines žaliųjų lęšių pamirkome 2 val.
2. Nusunkiame vandenį, užpilame šviežiu vandeniu, kad būtų per du pirštus virš lęšių.
3. Verdame 15 minučių ir nusunkiame. Jei dar kietoki, galime palikti pastovėti vandenyje, kuriame virė, kol pasiruošime daržoves kepimui.
4. Susmulkiname saliero stiebą, špinatus. Ir česnaką.
5. Keptuvėje išlydome 1 šaukštą lydyto sviesto, pakepiname svogūną, morką, susmulkintą saliero stiebą, špinatus (šviežius lapelius, o žiemą – šaldytus), susmulkintą česnako skiltelę.
6. Sudedame lęšius ir troškiname 3 min.
7. Sudedame prieskonines žoleles, druskos ir maltus pipirus bei įpilame 3-4 valgomuosius šaukštus karšto  vandens, kad daržovės būtų drėgnesnės.
Labai skanu susmulkintą česnaką pabarstyti ant lęšių.
Garnyrui ant grilio keptos daržovės (baklažanas, cukinija, ankštinis pipiras) arba su šviežiomis salotomis (salota, svogūnų laiškai, ridikėliai, agurkai, krapai, alyvuogių aliejus).
Šaltinis: www.nidosreceptai.lt