Žaliųjų lęšių troškinys – karis pagal Nidą. Sudėtinės dalys:
1 a.š. sutarkuotos imbiero šaknies
1 česnako skiltelė
1 a.š. maltų kalendrų
1 a.š. malto kumino
3 v.š aliejaus
1/4 a.š. kmynų sėklų
1 mažas svogūnas
1 v.š pomidorų pastos, sumaišytos su šaukštu vandens
1 1/4 puodelio žaliųjų lęšių
1/4 a.š. maltos ciberžolės
1 puodelis šparaginių pupelių
1 puodelis špinatų
1 vidutinio dydžio morka
1 puodelis petražolių arba kalendrų
1/2 a.š. pipirų
Druska
Lydytas sviestas
Lęšių troškinio gaminimo žingsniai:
1. Į pastą sutriname imbierą, kalendros miltelius, kuminą ir 1/4 puodelio vandens.
2. Mažoje keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir 5 sekundes pakaitiname kumyno sėklas, tada sudedame smulkintą svogūną, kepiname apie minutę.
3. Į keptuvę supilame prieskonių pastą, pakepiname porą minučių, kol išgaruos vanduo.
Pabaigoje supilame pomidorų pastą, kaitiname apie minutę.
4. Puode sumaišome lęšius, ciberžolę, 5 puodelius vandens ir užviriname.
Puodą pridengiame ir viriname apie 20 minučių, kol lęšiai šiek tiek suminkštės.
5. Į puodą sudedame supjaustytas gabalėliais šparagines pupeles, mažais kubeliais supjaustytas morkas, sukapotus špinatus, 3/4 petražolių, pipirus ir druską. Viriname apie 15 minučių.
6. Į lęšius įmaišome prieskonių pastą ir likusias petražoles. Troškiname apie 5 minutes.
7. Valgome su virtais natūraliais ryžiais ir natūraliu jogurtu.
Skanaus!
Šaltinis: https://www.nidosreceptai.lt/zaliuju-lesiu-curry/