130gkviečių makaronųviso grūdo kietagrūdžių. Tinka grikių makaronai, pupelių ar avinžirnių makaronai
50gbaklažano
4pievagrybiųtinka ir apvirti grybai, tobulai tinka baravykai
5galyvuogių aliejausypač tyro
ciberžolėspagal skonį
čili pipirų milteliųpagal skonį
paprikosrūkytos, pagal skonį
druskospagal skonį
pipirųpagal skonį
Padažui:
40gpomidorų
10gsvogūnomėlynojo
½citrinos sulčiųšviežiai spaustų
2česnako
1v. š.alyvuogių aliejausypač tyro
petražoliųšviežių ar šaldytų, pagal skonį
druskospagal skonį
pipirųpagal skonį
čili pipirų milteliųarba šviežio čili pipiro, pagal skonį
Paruošimas
Pirmiausia pamirkome baklažaną sūriame vandenyje 15-20 minučių, kad nuimtų kartumą.
Pasiruošiame padažą: pirmiausia trumpai pakepinama su aliejumi susmulkintą česnaką, kai jis lengvai pagelsta suberiame kitas sudėtines dalis: smulkintus pomidorus kartu su mėlynuoju svogūnu, petražolėmis, citrinos sultimis, druska, pipirais ir čili.
Kai pomidorai suminkštėja – padažas paruoštas. Paliekame jį kepuvėje pastovėti, kol paruošime makaronus.
Makaronus verdame porą minučių mažiau, nei nurodyta ant pakuotės.
Kol verda makaronai keptuvę patepame ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pakepame baklažaną bei pievagrybius su ciberžole, čili pipirais, rūkyta paprika bei pipirais. Jei trūksta riebalų – pilame po truputį karštą vandenį, kad nesviltų.
Kepame ant vidutinės kaitros kol suminkštėja.
Į paruoštą padažą keptuvėje suverčiame virtus, nusunktus makaronus ir dar kartą sumaišę užkaitiname.
Pateikiame lėkštėje ir ant viršaus uždedame keptus grybus bei baklažanus.