Šie makaronai Jums labai patiks – jei dar nebandėte – būtinai išbandykite ir pastebėjimais pasidalinkite komentaruose.
Makaronai su pomidorais, baklažanais ir pievagrybiais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 340 kcal

Ingredientai
  

  • 130 g kviečių makaronų viso grūdo kietagrūdžių. Tinka grikių makaronai, pupelių ar avinžirnių makaronai
  • 50 g baklažano
  • 4 pievagrybių tinka ir apvirti grybai, tobulai tinka baravykai
  • 5 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • ciberžolės pagal skonį
  • čili pipirų miltelių pagal skonį
  • paprikos rūkytos, pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Padažui:

  • 40 g pomidorų
  • 10 g svogūno mėlynojo
  • ½ citrinos sulčių šviežiai spaustų
  • 2 česnako
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • petražolių šviežių ar šaldytų, pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • čili pipirų miltelių arba šviežio čili pipiro, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Pirmiausia pamirkome baklažaną sūriame vandenyje 15-20 minučių, kad nuimtų kartumą.
  • Pasiruošiame padažą: pirmiausia trumpai pakepinama su aliejumi susmulkintą česnaką, kai jis lengvai pagelsta suberiame kitas sudėtines dalis: smulkintus pomidorus kartu su mėlynuoju svogūnu, petražolėmis, citrinos sultimis, druska, pipirais ir čili.
  • Kai pomidorai suminkštėja – padažas paruoštas. Paliekame jį kepuvėje pastovėti, kol paruošime makaronus.
  • Makaronus verdame porą minučių mažiau, nei nurodyta ant pakuotės.
  • Kol verda makaronai keptuvę patepame ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pakepame baklažaną bei pievagrybius su ciberžole, čili pipirais, rūkyta paprika bei pipirais. Jei trūksta riebalų – pilame po truputį karštą vandenį, kad nesviltų.
  • Kepame ant vidutinės kaitros kol suminkštėja.
  • Į paruoštą padažą keptuvėje suverčiame virtus, nusunktus makaronus ir dar kartą sumaišę užkaitiname.
  • Pateikiame lėkštėje ir ant viršaus uždedame keptus grybus bei baklažanus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 340kcal (17%)Angliavandeniai: 55gBaltymai: 12gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 7gNatris: 50mgKalis: 420mg (21%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 400µg (50%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 41µg (55%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 59µg (30%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 106mg (28%)Fosforas: 222mg (32%)Selenas: 52µg (95%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto autorė: Raminta. Nuotraukos autorė: Sonata Jadeškienė
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!