Šie makaronai Jums labai patiks – jei dar nebandėte – būtinai išbandykite ir pastebėjimais pasidalinkite komentaruose.
Makaronai su pomidorais, baklažanais ir pievagrybiais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 130 g kviečių makaronų viso grūdo kietagrūdžių. Tinka grikių makaronai, pupelių ar avinžirnių makaronai
- 50 g baklažano
- 4 pievagrybių tinka ir apvirti grybai, tobulai tinka baravykai
- 5 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- ciberžolės pagal skonį
- čili pipirų miltelių pagal skonį
- paprikos rūkytos, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Padažui:
- 40 g pomidorų
- 10 g svogūno mėlynojo
- ½ citrinos sulčių šviežiai spaustų
- 2 česnako
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- petražolių šviežių ar šaldytų, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- čili pipirų miltelių arba šviežio čili pipiro, pagal skonį
Paruošimas
- Pirmiausia pamirkome baklažaną sūriame vandenyje 15-20 minučių, kad nuimtų kartumą.
- Pasiruošiame padažą: pirmiausia trumpai pakepinama su aliejumi susmulkintą česnaką, kai jis lengvai pagelsta suberiame kitas sudėtines dalis: smulkintus pomidorus kartu su mėlynuoju svogūnu, petražolėmis, citrinos sultimis, druska, pipirais ir čili.
- Kai pomidorai suminkštėja – padažas paruoštas. Paliekame jį kepuvėje pastovėti, kol paruošime makaronus.
- Makaronus verdame porą minučių mažiau, nei nurodyta ant pakuotės.
- Kol verda makaronai keptuvę patepame ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pakepame baklažaną bei pievagrybius su ciberžole, čili pipirais, rūkyta paprika bei pipirais. Jei trūksta riebalų – pilame po truputį karštą vandenį, kad nesviltų.
- Kepame ant vidutinės kaitros kol suminkštėja.
- Į paruoštą padažą keptuvėje suverčiame virtus, nusunktus makaronus ir dar kartą sumaišę užkaitiname.
- Pateikiame lėkštėje ir ant viršaus uždedame keptus grybus bei baklažanus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 340kcal (17%)Angliavandeniai: 55gBaltymai: 12gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 7gNatris: 50mgKalis: 420mg (21%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 400µg (50%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 41µg (55%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 59µg (30%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 106mg (28%)Fosforas: 222mg (32%)Selenas: 52µg (95%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Raminta. Nuotraukos autorė: Sonata Jadeškienė
Nesirįžtu gaminti, nes neaišku, keliems žmonėms porcija, jei renkuosi ×1. Rašoma, kad išeiga 5 porcijos. tai iš 600 (130 g makaronų, 70g baklažano ir 400 g) produktų gali pavalgyti 5 žmonės? Ar vis tiktai tai vieno žmogaus porcija?
Porcijos dydis yra labai individualu. Šiame puslapyje nėra mitybos planai, o tik receptų pavyzdžiai. Tai gali būti daugiau augalinis patiekalas, o makaronai tik kaip papildomas priedas. Ačiū, kad domitės ir dalinatės savo apstebėjimais.
O tikslias paskaičiuotas porcijas ir ~120 receptų galite rasti mitybos plane, štai čia https://www.sulieknek.lt/p/sveikos-mitybos-planas/. Arba galite pasinaudoti kalorijų skaičiuokle, čia https://www.sulieknek.lt/skaiciuokles/kaloriju-skaiciuokle/