Mažos cukinijos su varškės ir ožkos sūriuVaida KurpienėĮdarytos cukinijos - pasakiškas pasirinkimas tiek pietums, tiek ir vakarienei. Valgyta su saldžiųjų paprikų, kalendros bei įvairių daigų salotomis, kurios gardintos šlakeliu alyvuogių aliejaus, citrinos sultimis ir druskos dulksna, rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir foto. Ačiū, kad dalinatės.
Šilkinio tofu suktinukaiVaida KurpienėNoriu pasidalinti labai patikusiu patiekalu, kurio skonis labai panašus į žuvį keptą tešloje. Valgėme su avokadu, paprikos, agurko juostelėmis, apšlaksyta laimo citrinų sultymis. Sezamų sėklytės ir skoniui ir grožiui. Toks sakyčiau kiniškas patiekalas, rašo Audronė Mackevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Baltagūžio kopūsto apkepasVaida KurpienėApkepas tikrai labai patiko ir tiko pietums. Beje lęšių miltus pati susimaliau su kavamale. Jei nededant speltos miltų, toks apkepas tiktų ir vakarienei... Rašo Audronė Mackevičienė, kuri atsiuntė recepto idėją ir nuotrauką. Ačiū, kad dalinatės.
Kiaušiniai įdaryti avokadu ir špinataisVaida KurpienėNuostabu, kitaip negaliu apibūdinti savo vakarienę... Arba puikus patiekalas netikėtai atvykusį svečią pavaišinti, sako Audronė Mackevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Datulės su pelėsiniu sūriu desertuiVaida KurpienėGreitai paruošiamas desertas, rašo Julija Ivanauskiene‎, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Smagaus laiko drauge. Ačiū, kad dalinatės.
Varškė, kefyras, pomidoras, paprikaVaida KurpienėLengva, bet soti vakarienė. Paruošti galima vis per kelias minutes, rašo Natalija Masevičienė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū, kad dalinatės idėjomis.
Omleto keksiukai – La MaistasVaida KurpienėŠie keksiukai yra maistingi, labai greitai pagaminami, skanūs ir sotūs. Patiekti su daržovių salotomis jie puikiai tiks pietums ar vakarienei. Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3). Visi "La Maistas" laidų receptai ir patarimai. P.S. Neužpildykite formelių daugiau negu 2/3, nes keksiukai kepdami kyla.
Morkų keksiukai – La MaistasVaida KurpienėAutorius apie receptą: Šiems keksiukams nereikia kvietinių miltų, tad puikiai tiks jei jų netoleruojate ar vengiate. Keksiukai labai gardūs, subtilaus skonio, tikrai patiks. Vaida Kurpienė. Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3). Visi "La Maistas" laidų receptai ir patarimai >> . Vietoje kokosų miltų tinka ir avižiniai miltai. Juos pasigaminti galite patys elektriniu trintuvu susmulkinę avižinius dribsnius iki miltų konsistencijos. Jeigu naudosite avižinius miltus, migdolų pieno reikės gerokai mažiau negu gaminant su kokosų miltais (gali net ir visai nereikėti). Iš šio kiekio pasigaminsite 12 keksiukų.
HumusasVaida KurpienėHumusas - avinžirnių užtepėlė. Rytietiškas valgis puikiai tinkantis mums. Nuotraukose klasikinis, avokado ir burokėlių humusas. Skanu: - valgyti su daržovių pagaliukais, - užsitepti ant sumuštinio vietoje sviesto, - naudoti kaip padažą, itin tinka kruopų ir daržovių patiekalams praturtinti. Nuostabias foto padarė Julija Ivanauskienė, ačiū jai.
Sėklų chalvaVaida KurpienėEsu "lengvai priklausoma" nuo šios sėklų chalvos, rašo Jolanta Kardelytė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką, ačiū, kad dalinatės.
Bazilikų pestoVaida KurpienėNuostabaus skonio pesto, kuris tiks skaninti įvairius patiekalus, rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū Jai.
Silkės iešmeliai su daržovėmisVaida KurpienėNuo omega 3 esančioje riebioje žuvyje gerėja nuotaika, mažėja uždegimai, tvarkosi nervinė sistema, reguliuojasi hormonai. Ir iš jokių papildų taip gerai nepasisavina, kaip iš žuvies! Pasakiškas skonis, rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Vaida Kurpienė
Burokėlių duonaVaida KurpienėTobula, tobula duona. Rašo Audronė Mackevičienė, kuri pasidalino receptu ir atsiuntė nuotrauką Valgėm su vyru, net jam ji labai patiko. Vakar kai kepiau juokėsi, šiandien nunešiau gabalėlį paskanaut, sako ko tiek mažai, gal jau gaila... Kepiau duonelę iš vakaro. Išnešiau šaltai pastovėti iki ryto susukusi į kepimo popierių ir apklojusi virtuviniu rankšluostėliu. Valgėm su sviestu ir traiškytu česnaku, man dar ir pomidoras labai tiko į draugiją. Duoną galima supjaustyti plonom riekėm, ji netrupa. Kepsiu, kepsiu ir dar kartą kepsiu.