Desertas: avinžirnių ir kokoso pieno saldainiai – be pridėtinio cukrausDaliaSiūlau pasigaminti sveikesnius saldainius iš virtų avinžirnių ir taip savo racioną praturtinti augaliniais baltymais. Drąsiai improvizuokit įmaišydami mėgstamų riešutų ar sėklų, pavoliodami kokoso drožlėse ar tiesiog kakavoje, įdarydami džiovintais vaisiais ar riešutų sviestu! Skanaus!👌 P. S. Nepatikėsit, bet neatšalęs primena tinginį, o pabuvęs šaldiklyje - šokoladą! Sako Giedrė Renevė, kuri atsiuntė receptą ir foto. AČIŪ.
Šokoladinis desertas iš cukinijų su kokoso pienu ir kakavaDaliaAr jūs, kaip ir aš, turite namuose, nustumtų į šoną, liūdinčių cukinijų, kurių ne ypač mėgsta jūsų šeimos nariai? Turiu puikų receptą, tinkantį sudoroti cukinijas. Valgys, net nemėgstantys šios daržovės. Desertas puikus - šokoladinis keksas. BE MILTŲ! Mano gomuriui keksas buvo tobulas, drėgnas ir tirpstantis burnoje, o cukinijos net norėdamas neįžiūrėsi. Nenuodėmingas! Net kcal suskaičiavau, kad galėtumėte valgyti be sąžinės graužimo! VISO - 926kcal Sako Giedrė Renevė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Obuolių griežinėliai su „šokoladiniu“ kremuDaliaDesertas be cukraus ir kakavos! Visiškas atradimas! Sako Giedrė Renevė, kuri pasidalino recepto idėja ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai. Karobas - 100% natūraus produktas su dideliu gliukozės, sacharozės kiekiu, naudojamas kaip cukraus pakaitalas. Skoniu karobas primena kakavą ir šokoladą, bet jame nėra kofeino ir teobromino. Karobe nėra oksalo rūgšties, kuri stabdo kalcio ir cinko įsisavinimį. Kadangi tai natūraliai saldus mažo kaloringumo produktas, jis mažina poreikį kaloringiems saldumynams. Jame ne tik nėra cholesterolio, bet jis taip pat padeda organizmui sumažinti cholesterolio įsisavinimį. Karobas reguliuoja žarnyno veiklą: jame yra daug netirpios ląstelienos. Jis vertingas dėl didelio kompleksinių angliavandenių lygio, vitaminų A, B1, B2, B3 ir mineralinių medžiagų: kalcio, fosforo, kalio, magnio, geležies, mangano, bario, vario, nikelio, turi antioksidacinių savybių. Rekomenduojama vartoti kasdien bent po 20 g.
Desertas: tinginys su kokoso pienuDaliaLabai gera tradicinio tinginio versija, greitai paruošiamas, naudingas tiems, kurie netoleruoja laktozės. Vaikams labai tiko ir patiko. Receptu pasidalino ir nuotrauką atsiuntė Kristina Valaitienė. Ačiū už puikias idėjas.
Gardus sumuštinis su grikių duonaVaida KurpienėNaminė grikių duona, avokadas su šiek tiek druskos, virti avinžirniai, saulėje džiovinti pomidorai ir sultenės lapai. Nuotrauką atsiuntė Renata Sprainaitienė, ačiū už idėjas.
Baltyminiai makaronai be glitimo su moliūgų pestoVaida KurpienėNeragausi – nežinosi kas patinka. Šįsyk su bičiule ir jos keturmečiu sūnumi bandėme - baltyminius lęšiu ir žirnelių makaronus be glitimo. Įspūdis paragavus: - Lęšių makaronai švelnesni, ne tokie išraiškingi, švelnūs, tad puikiai tiks vaikams bei konservatyviems valgytojams. Nė nesuprastum iš ko jie pagaminti. Manau čia daliai žmonių gera naujiena:) - Žaliųjų žirnelių makaronai - išraiškingesni nė nereikia ryškių priedų. Patys iš savęs skoningi, tačiau ne per intensyvūs.
Kiaušinienė kekso formojeVaida KurpienėGreitai ir įdomiai paruošiama kiaušinienė, gali būti šeimos valgis ir norint pradžiuginti užsukusį svečią. Nuotraukas atsiuntė Kristina Valaitiene ir Raminta. Ačiū joms.
Saldžiosios bulvės su varškeVaida KurpienėPietums saldžiosios bulvės su varške suteiks energijos ir sotumo ilgam. Foto ir receptą atsiuntė Donata Vaišnoraitė.
Žaliųjų lęšių troškinys – karis su natūraliais ryžiaisVaida KurpienėPasakiškai skanus ir aromatingas troškinys. Lęšius ir visas daržoves troškinau ženkliai mažiau. Daržovės ir lęšiai nebuvo pervirę, turėjo traškumo. Taip pat dėjau daugiau imbiero, špinatų ir česnakų. Tokias mintis parašė Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptui nuotrauką. Šaltinis: https://www.nidosreceptai.lt/zaliuju-lesiu-curry/
Bulvių „tapa“ su špinatais, rozmarinu ir ciberžoleVaida KurpienėBulvės - pats puikiausias šaltojo laikotarpio produktas. Bulvės tokios universalios, kad iš jų galima pagaminti begalę paprastų, bet skanių patiekalų. Vienas tokių yra šis - bulvių 'tapa'. Vieną panašią esu ragavusi Sevilijoje, tad bandžiau 'atgaminti' jos neapsakomą skonį, manau man gan gerai pavyko. Rūkyta paprika kvepianti bulvių 'tapa' su organiškais špinatais, pomidorais, pomidorų tyre, česnakais, šiek tiek kokosų pienu bei rozmarinais. Tiesiog dieviška. Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir fotografiją.
Pupelių patiekalas su daržovėmisVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas skanus ir maistingas patiekalas, kuris tinka pietums, vakarienei ir į pietų dėžutę. Nuotrauka Donatos Vaišnoraitės, ačiū.
Pupelės su morka ir svogūnuVaida KurpienėGreitai paruošiamas patiekalas. Pupelės – puikus baltymų šaltinis, tinkantis pietums ar vakarienei. Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė. Nuotrauką atsiuntė Donata Vaišnoraitė, kuriai taip pat labai patiko šis patiekalas.
Gaivi pupelių, morkų ir paprikos mišrainėVaida KurpienėSkanaus Jums linki Facebook grupės dalyvė Rita Žitaveckaitė. Donatos Vaišnoraitės nuomonė, kad tai super gardi mišrainė. Ji taip pat gamino šią mišrainę, fotografavo ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai.
Kopūstų salotos su daigintomis spindulinėmis pupuolėmisVaida KurpienėŠios salotos – tai vitaminų ir antioksidantų šaltinis. Jos sočios, puikiai tinka neštis į darbą. Jausitės sotūs ir energingi. Tik joms reikia pradėti ruoštis prieš kelias dienas. Būtina prieš kelias dienas pasidaiginti pupuolių. Galite jų pasidaiginti ir daugiau, bus puikus pagardas košei ar pavakarių užkandis. Nuotrauką atsiuntė Audronė Mackevičienė.
Perlinių kruopų salotos su cukinija, šparaginėmis pupelėmisVaida KurpienėSkanu, aš dar įlašinau šiek tiek sezamo aliejaus ir pabarsčiau sezamo sėklomis (čia jau po to, kai padariau nuotraukas), skonis - tobulas, sako Donata Vaišnoraitė, kuri pagamino, fotografavo, vertino ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū.
Thai stiliaus sriuba su čili pipirais, imbieru ir lašišaVaida KurpienėKai už lango šiaurinis vėjas - tenka šildytis gaminant aštresnes sriubas. Thai stiliaus sriuba su kokosų pienu, čili pipirais, imbieru ir lašiša, viena tokių sriubų, kurios suvalgius galima apšilti. Receptą ir fotografiją atsiuntė Donata Vaišnoraitė. Dėkojame.