Šviežios daržovės su varškės arba jogurto užtepėlėmisVaida KurpienėSabina Šatė rašo, kad labai mėgsta tokius derinius, o užtepėlei tinka ir feta sūris. Nuotraukos autorė naudojo žirnius ir pomidorus šalia užtepėlės. Skanaus, pasidalinkite idėjomis komentaruose. Recepto autorė - Renata.
Kiaušinių salotos su pomidorais ir saulėgrąžų daigaisVaida KurpienėSonata Jadeškienė atsiuntė nuotrauką šiam receptui ir rašo, kad tai sočios ir greitai paruošiamos salotos. Ar Jūs mėgstate tokius deriniu, pasidalinkite komentaruose. Recepto šaltinis: Lilė iš “Rojaus daržas”.
Bananų kokteilis su migdolaisVaida KurpienėSonata Jadeškienė, kuri atsiuntė nuotrauką receptui, rašo jog greitai pagaminamas kokteilis. Trinti kokteiliai skirti tik ištvermės sportu užsiimantiems, intensyviai sportuojantiems ir norintiems priaugti svorio.
Daržovių troškinys su kokosų pienuVaida KurpienėSonata Jadeškienė rašo, kad tai greitai pagaminamas ir skanus patiekalas. Ar Jūs mėgstate tokius, pasidalinkite komentaruose. Skanaus linki recepto autorė – Svetlana G.
Agurkų šiaudeliai su prieskoniaisVaida KurpienėBirutė Vitkauskienė, atsiuntė nuotrauką šiam patiekalui, rašo: "Kas gali būti skaniau ir paprasčiau... 🙂 Lengvos, gaivios, vasariškos salotos." Ar Jūs mėgstate tokias?
Varškės užtepėlė su agurkais ir paprikomisVaida KurpienėSkanu patiekti su šviežiomis daržovėmis, tačiau galima valgyti ir vieną. Šaldytuve galima laikyti apie savaitę, bet ne ilgiau, nei galioja varškė. Gima linki Jums skanaus! Birutė Vitkauskienė atsiuntė nuotrauką ir džiaugiasi išbandžiusi šį patiekalą.
Balandėliai su jautienaVaida KurpienėSkanaus linki recepto autorė – Rima D. Natalija Masevičienė‎ rašo: "Labai skanu. Puikus patiekalas pietums, vakarienei. Papildomai valgiau salotų. Ryt nešiuosi ir į darbą." O Jūs ar mėgstate tokius, pasidalinkite savo pastebėjimais komentaruose.
Ridikėlių lapų pestoVaida KurpienėLabai skanus, gaivus, vasara dvelkiantis pagardas makaronams, bulvėms ar tiesiog ant duonos tepti! Rašo idėjos ir nuotraukos autorė Sabina Šatė.
Orkaitėje kepta menkė marinuota su pomidorų pastaVaida KurpienėLabai skani žuvis, labai sultinga, rašo nuotraukos autorė Raminta. Nuotaukos autorė taip paruoštą žuvį valgė su daržovėmis: pomidoras, nuplikytas brokolis. Svogūnai su morkomis pekepti keptuveje ant ghee sviesto su pomidoru pasta. Skanaus.
Sumuštiniai su varškės sūriu ir krapų pestoVaida KurpienėJolanta Kardelytė, kuri atsiuntė nuotrauką, rašo: "Puikus pasirinkimas pusryčiams." Idėjos autorė Kristina Valaitienė taip pat mėgsta tokius pusryčius arba greitus pietus, galima pasiimti į darbą. Šalia tinka ir pomidorai, jei norėtųsi. Ar Jūs mėgstate tokius pusryčius arba pietus, gal galite pasidalinti savo idėjomis ir nuomone komentaruose.
Makaronai su pievagrybiaisVaida KurpienėSonata Jadeškienė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui rašo: "Labai greitai paruošiams ir skanus patiekalas pietums." Skanaus linki recepto autorė Aistė Švetkauskė.
Agurkų salotos su grietineVaida KurpienėVanda Jadvyga Unčiūrienė‎ atsiuntė nuotrauką šiam receptui ir rašo, kad tai vienos mėgstamiausių salotų.
Įdaryta cukinija su jautienaVaida Kurpienė"Išbandžiau ir šį receptą, tikrai kartosiu. Valgė visa šeima, visiems patiko, dar su salotų kalnu." rašo nuotraukos autorė Natalija Masevičienė. Skanaus linki recepto autorė – Jolanta Z.
Keptas baklažanas orkaitėjeVaida KurpienėSabina Šatė rašo: "Skonis tirai puikus, užkandėlė labai pikantiška!" Nuotraukos autorė tiesiog įpjovė odelę ir valgė iš viso baklažano. O Jūs ar mėgstate keptą baklažaną? Kaip jį valgote? Galima valgyti karštą ir šiltą, kaip atskirą patiekalą ar derinti su kitais. Keptas baklažanas puikiai dera (pasirinktinai) su: – keptu varškės sūriu, – tofu (sojos pieno sūriu), – grūdų koše.
Kaliaropės salotos su agurku ir grietineVaida KurpienėNuotraukos autorė Jolanta Kardelytė šias salotas skanino šaldytais krapais. O Jūs ar išbandėte tokį derinį? Parašykite savo atsiliepimus. Kaliaropė daugeliui būna malonus atradimas. Tik gerai ją nuskuskite, kad aštrūs plaušeliai nepagadintų skonio. Skanaus linki recepto autorė – Jurgita.
Salotos su ridikėliais ir agurkaisVaida KurpienėKristina Valaitiene‎, kuri atsiuntė nuotrauką receptui, rašo: "Labai skanu ir greitai paruošiama." Ji skanino su kanapių sėklomis, o Jums su kuo skaniausia?
Avokado užtepėlė – gvakamolė (Guacamole)Vaida KurpienėSabina Šatė, nuotraukos autorė rašo: "Gvakamolė! Tai toookio skanumo avokadų padažas - pagardas - užtepėlė, kad neįmanoma jos atsivalgyti! Manosios gvakamolės slaptas ingredientas - sūdytos citrinos. Sūdytos citrinos suteikia šiam avokadų pagardui pikantiską ir išskirtinį skonį." O Jūs ar mėgstate šią užtepėlę? Pasidalinkite idėjomis komentaruose. Avokado užtepėlė pastaraisiais metais išpopuliarėjo ir Lietuvoje. Dažnai net ir lietuvių kalba parašytuose receptuose naudojamas visame pasaulyje žinomas “guacamole” pavadinimas. Tepama ant duonos, viso grūdo dalių trapučių, daržovių pagaliukų, naudojama vietoje majonezo, pavyzdžiui su kiaušiniais. Ši užtepėlė vertinga, nes pagal nutritiondata.com duomenis 100 g produkto avokado yra: – net 15 g mums reikalingų nesočiųjų riebalinių rūgščių 15 g riebalų: 110 mg Omega 3 ir 1689 mg Omega 6. – 20 proc. rekomenduojamos paros normos (RPN) folio rūgšties – 17 proc. RPN vitamino C. – 14 proc. RPN kalio, – 9 proc. vario. Pirkite tik tamsiai žalios ar baklažano spalvos, gruoblėtu paviršiumi. Tokie turi daugiausia vertingų medžiagų ir yra skaniausi. Paįvairinimui galima kartu sugrūsti ypatingai smulkiai sukapoto vidutinio svogūno ketvirtuką. Galima pagardinti smulkiai kapotais šviežiais (ar šaldytais) krapais. Valgyti galima su bet kuriomis turimomis kietomis daržovėmis, pavyzdžiui: kaliaropė, ridikai, morkos, cukinijos, ropės, saliero kotai. Daržoves supjaustomos pagaliukais ir valgomos kartu su užtepėle.
Blynai iš pilno grūdo miltų su jogurtuVaida KurpienėJulija Ivanauskienė, kuri atsiuntė foto šiam receptui, rašo: "Jau seniai svajojau iškepti purius burnoje tirpstančius blynus su pilno grūdo spelos miltais, pagaliau man pavyko. Gavosi purūs, skanūs." Ar Jūs jau išbandėte šį receptą ir kokia Jūsų nuomonė? Skanaus Jums linki recepto autorė – Laimutė I.
Orkaitėje kepti šamo file kepsneliai marinuoti su sojos padažuVaida KurpienėŠamas man labai patiko, rašo Natalija Masevičienė, kuri gamino ir atsiuntė nuotrauką. Nuotraukos autorė taip paruoštą žuvį valgė su tokiomis salotomis: vyšniniai pomidorai, šiaudeliais pjaustyta cukinija ir agurkas, šiek tiek paprikos, mėlynojo svogūno, apšlakstyta citrinos sultimis, druska, pipirais, ypač tyru alyvuogių aliejumi. O Jūs ar mėgstate šamą ir kaip jį gaminate, pasidalinkite komentaruose.
Kepta žuvis su įvairių pipirų mišiniu, cukinija ir morkomisVaida KurpienėLabai sotus ir skanus patiekalas, kuris greitai paruošiamas, galima kepti keptuvėje arba orkaitėje. Tinka pietums ir vakarienei, rašo nuotraukos autorė Donata Jokšienė. Šitaip paruoštą žuvį valgė su agurkų ir špinatų salotomis, o Jūs ar mėgstate žuvį ir kaip ją ruošiate? Pasidalinkite savo idėjomis komentaruose. Skanaus.