
Trūksta idėjų maistingam ir lengvam užkandžiui? Šis edamame pupelių su sezamo ir saulėgrąžų sėklomis receptas – puikus pasirinkimas. Edamame – tai nesunokusios sojų pupelės, pasižyminčios aukštos kokybės baltymais, kurie suteikia ilgalaikį sotumą ir palaiko raumenų masę. Jose taip pat gausu ląstelienos, folio rūgšties, magnio, kalio bei antioksidantų, padedančių mažinti uždegiminius procesus organizme.
Edamame pupelės su sezamo ir saulėgrąžų sėklomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 80 g edamame pupelių
- 1 a.š. saulėgrąžų sėklų
- 1 a.š. sezamo sėklų
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Edamame pupeles paverdame 2-3 minutes ir atvėsiname.
- Sėklas lengvai pakepiname sausoje keptuvėje.
- Pupeles sumaišome su sėklomis ir prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 139kcal (7%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 10gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.01gNatris: 393mgKalis: 392mg (20%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 3µgVitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 74mg (9%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 262µg (131%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 75mg (20%)Fosforas: 181mg (26%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė