Sudėtinės dalys:
2 vidutinio dydžio kaliaropės
100 g (didelė) morka
1 a.š. pankolio sėklų
2 v.š. ryžių vyno acto
3 g druskos
2 g grūstų juodųjų pipirų
1 česnako skiltelės
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. kepintų sezamų sėklų aliejaus
Gaminimo žingsniai:
1. Kaliaropę ir morką supjaustyti plonais šiaudeliais. Jei salotas darote žiemą ar ankstyvą pavasarį, supjausčius pašlakstykite salotas šiltu vandeniu – bus gaivesnės ir traškesnės.
2. Pankolio sėklas sugrūsti iki miltelių ir sumaišyti su actu, druska, pipirais, išspaustu česnaku bei aliejumi.
3. Salotas apipilti padažu, išmaišyti ir patiekti.
Skanaus!