Gausi vitaminų ir įvairių skonių idėja greitiems pietums ar sočiam užkandžiui. Be to, vietoje avinžirnių „tuno“ galite naudoti keptą Halloumi sūrį, keptą varškės sūrį, keptą tofu, mocarelą, avinžirnių kepsnelius, pupelių ar lęšių užtepėles.
Tortilijos suktinukas su daržovėmis ir avinžirnių „tunu“
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 70 g agurkų
- 60 g cukinijų
- 1 vnt. viso grūdo tortilijos
- 1 v.š. Pesto padažo
- 10 g daigų, recepte naudojami alfalfa ir kaliaropių daigai, bet galite rinktis bet kokius mėgstamus, pvz., liucernos, saulėgrąžų ir kt.
Avinžinių "tunui":
- 60 g virtų avinžirnių
- 3 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
- 1 a.š. Pesto padažo
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1 vnt. Nori lapo
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Agurkus ir cukiniją supjaustome plonais šiaudeliais.
- Pasiruošiame avinžirnių „tuną“: avinžirnius sutriname šakute, dedame smulkintų saulėje džiovintų pomidorų, druskos, pipirų, pesto, citrinos sulčių bei smulkintų nori lapų. Viskas gerai sumaišome.
- Ant tortilijos tepame Pesto padažą, dedame daržovių šiaudelius, daigus, avinžirnių „tuną“ bei viską susukame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 302kcal (15%)Angliavandeniai: 40gBaltymai: 11gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 0.3gCholesterolis: 2mgNatris: 693mgKalis: 567mg (28%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 781µg (98%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 167mg (21%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 52µg (26%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 116mg (17%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė