Avokadas – vaisius, turintis daugiausiai skaidulų ir baltymų. Puikus priedas daugeliui košių. Jis naudingas geram regėjimui: antioksidantai luteinas, zeaksantinasbei betakarotenai. Taip pat didesniam sotumo jausmui ir lieknėjimui. Tik atminkime 160 kcal /100 g! Taigi valgykime saikingai.
Nekepintų grikių ir avižų košė su avokadu bei Pesto
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 40 g avokado
- 30 g nekepintų grikių
- 30 g avižų kruopų
- 1 a.š. Pesto
- 1 a.š. kanapių sėklų
- druskos, virimui
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Paruoštą košę pagardiname pjaustytu avokadu, Pesto padažu bei kanapių sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 329kcal (16%)Angliavandeniai: 46gBaltymai: 11gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 0.4mgNatris: 90mgKalis: 441mg (22%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 185µg (23%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 41mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 122mg (33%)Fosforas: 304mg (43%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė