Ridikėlių nauda:

  • Mažai kalorijų, vos 12 kcal 100 g! Valgai ir lieknėji
  • Traškūs ir stipraus skonio – tinka pakramtyti ir pajusti daug skonio, kai genda nervai
  • Virškinimo aktyvinimas: turi skaidulų ir fermentų, tokių kaip mirosinazė, diastasė, amilazė ir esterazė. Teigiama, kad reguliarus vartojimas gali padėti apsaugoti kepenis ir tulžies pūslę nuo infekcijų bei reguliuoti tulžies gamybą bei tekėjimą
  • Skatina perteklinių skysčių pasišalinimą
  • Širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai – skaidulos, kalis bei eteriniai aliejai. Tai – medžiagos, kurios gali padėti mažinti cholesterolį ir stiprinti kraujagysles bei širdį.
  • Kovoja su uždegimais, virusais ir bakterijomis. Sieros junginiai ir eteriniai aliejai veikia kaip natūralūs antibiotikai – gali padėti mažinti uždegiminius procesus, greičiau įveikti slogą, kosulį ir bronchitą

Su kuo valgyti ir kaip paruošti ridikėlius, skaitykite čia>>>

Šių salotų/ užkandžio iš silpnai sūdytų ridikėlių paruošimo procesą vadinu antistresiniu, gaminant galima iškratyti visą nerimą. Ypač tinka po įtemptos darbo dienos.
Traiškytų ridikėlių salotos – ir užkandžiui, ir garnyrui recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Salotos, Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 151 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g ridikėlių
  • 2 skiltelių česnako (dėjau 1 ir man buvo per daug)
  • 10-20 g žalumynų – tinka bet kokie (aš naudojau kalendrą)
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 v.š. obuolių acto
  • 0,5 a.š. druskos
  • 0,5 g pipirų grūstų

Paruošimas
 

  • Nuplauname ir nusausiname ridikėlius, nupjauname uodegėles.
  • Mušame ridikėlius plokščia mėsos plaktuko dalimi, kad suskiltų, bet nesubyrėtų. Dedame į nedidelį indelį.
  • Česnakus ir žalumynus susmulkiname/supjaustome ir dedame prie ridikėlių. Visus prieskonius sudedame ten pat ir supilame aliejų bei actą.
  • Sandariai uždarome dangtį ir kratome!  Tuomet jau siunčiame ridikėlius pusvalandžiui į šaldytuvą pasimarinuoti ir pailsėti. Salotas ragaujame kaip užkandį ar papildome jais pagrindinį patiekalą.
  • Svarbu! Nepalikite ridikėlių ilgam, nes nuo acto jie praranda ryškią spalvą, ji subėga į marinatą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 151kcal (8%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 1gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 9gTransriebalai: 0.1gNatris: 632mgKalis: 321mg (16%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 67µg (8%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 21mg (26%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 39mg (5%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 33µg (17%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 15mg (4%)Fosforas: 33mg (5%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.4mg (4%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos, Užkandžiai
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šaldytuve
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
2.5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!