Tzatziki – tai gaivus, lengvas ir aromatingas graikiškas padažas. Jis gaminamas iš tiršto graikiško jogurto, smulkintų agurkų, česnako, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir krapų arba mėtų. Skamba paprastai, tačiau skonis – nepaprastas: švelnus, kiek rūgštokas, gaivus ir labai kvapnus.Tzatziki yra vienas iš tų padažų, kurie tinka beveik visur. Šis padažas puikiai dera prie keptos mėsos ar žuvies patiekalų. Taip pat tinka su virtomis bulvėmis, keptomis daržovėmis, daržovių pagaliukais ar kaip salotų padažas. Be to, galima naudoti ir kaip užtepėlę ant viso grūdo duonos.
Graikiškas tzatziki (caciki) padažas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g agurko (pusė vidutinio dydžio agurko)
- 125 g graikiško jogurto
- 1 skiltelės česnako
- 0,5 v.š. alyvuogių aliejaus
- 0,5 v.š. citrinos sulčių arba baltojo vyno acto
- 0,5 v.š. krapų smulkintų (arba mėtų)
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Agurką sutarkuojame smulkia tarka ir nuspaudžiame skysčio perteklių.
- Smulkiai sutriname česnaką.
- Sumaišome graikišką jogurtą, tarkuotą agurką, česnaką, alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir krapus.
- Pagardiname druska ir pipirais, gerai išmaišome.
- Dedame į šaldytuvą bent 30 minučių, kad skoniai susijungtų. Keletas receptų su tzatziki padažu>>> Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 84kcal (4%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 7gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 3mgNatris: 44mgKalis: 235mg (12%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 83µg (10%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 87mg (11%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 0.3mg (2%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 20mg (5%)Fosforas: 109mg (16%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė