Šios šviežių burokėlių salotos – pikantiško skonio, atkeliavę iš Rytų. Labai sotu ir skanu. Idealiai tinka pasigaminti kelioms dienoms. Išbandykite!
Aštrių korėjietiškų burokėlių salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 242 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g burokėlių, šviežių
  • 30 ml alyvuogių aliejaus, ypač tyro, skanu ir šalto spaudimo sezamo aliejus 
  • 2 v.š. obuolių acto, 6%
  • 4 skiltelių česnako
  • 0,5 a.š. druskos
  • 0,5 a.š. čili pipirų dribsnių

Paruošimas
 

  • Burokėlius sutarkuojame labai plonais šiaudeliais. Jei tarkuosite stambia tarka, bus neskanu.
  • Užberiame druskos, suglamžome, kaip kopūstus ir paliekame pastovėti 30 min., kad išsiskirtų sultys. Tuomet užpilame acto. 
  • Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir suberiame susmulkintus česnakus ir čili pipirų dribsnius. Lengvai pakepiname ant mažesnės kaitros. 
  • Karštą aliejų su prieskoniais supilame ant burokėlių ir gerai išmaišome. Aš maišiau ranka, apsimovusi pirštines, taip geriau pasiskirsto prieskoniai ir aliejus. Paliekame pastovėti dar bent pusvalandžiui. Dar skaniau būtų, jei burokėlius paliktume pastovėti šaldytuve kelioms valandoms ar net visai nakčiai.
  • Patiekiame lėkštėje, papuošiame mėgstamais susmulkintais žalumynais ir sezamų sėklomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 242kcal (12%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 4gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 787mgKalis: 858mg (43%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 231µg (29%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 54mg (7%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 273µg (137%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 112mg (16%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 4 votes
Patiko? Įvertinkite!