Atgal
Siųsti el. paštu
Spausdinti
Recepto nuotrauka
Maistinė vertė
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Morkų keksiukai - naujas variantas su kokosų miltais
5
iš
6
balsų
Pasiruošimas
10
min.
min.
Gaminimas
1
hour
val.
Iš viso
1
hour
val.
10
min.
min.
Kategorija
Desertai
Virtuvė
Europietiška
Išeiga
12
porcijos
Kalorijos
233
kcal
Ingredientai
1x
2x
3x
▢
550
g
morkų
▢
240
g
kiaušinių
4 vnt
▢
180
g
sviesto
▢
150
g
klevų sirupo
arba datulių ar agavų sirupo
▢
120
g
kokosų miltų
arba avižinių miltų
▢
1
a. š.
prieskonių meduoliams
arba cinamono
▢
1
a. š.
kepimo miltelių
nebūtina
▢
migdolų pieno
arba kitokio pieno, pagal poreikį
▢
vanilės
Paruošimas
▢
Ištirpinamas sviestas.
▢
Labai smulkia trintuve sutarkuojamos morkos (geriausia - bulvine).
▢
Kiaušiniai gerai išplakami drauge su klevų sirupu, vanile ir meduolių prieskoniais.
▢
Kokosų miltai sumaišomi su kepimo milteliais, sudedami į masę. Išmaišoma.
▢
Įpilama migdolų pieno tiek, kad masė būtų tiršta, bet maišoma.
▢
Sudedamos morkos, po to išmaišoma. Supilamas tirpintas sviestas ir vėl išmaišoma.
▢
Paruošta masė sudedama į keksiukų formeles ir kepama iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių (kol keksiukai gražiai paruduoja).
▢
Iškepę keksiukai paliekami šiek tiek atvėsti formelėse ir sutvirtėti, o tada galutinai atvėsinami ant grotelių.
Maistinė vertė
Kalorijos:
233
kcal
Angliavandeniai:
19
g
Baltymai:
5
g
Riebalai:
16
g
Sočiosios riebalų rūgštys:
10
g
Cholesterolis:
107
mg
Natris:
233
mg
Kalis:
206
mg
Skaidulos:
5
g
Cukrūs:
10
g
Vitaminas A:
8140
µg
Vitaminas B6:
1
mg
Vitaminas B12:
1
µg
Vitaminas C:
3
mg
Vitaminas D:
1
µg
Vitaminas E:
1
mg
Vitaminas K:
7
µg
Kalcis:
72
mg
Varis:
1
mg
Folio rūgštis:
19
µg
Geležis:
1
mg
Manganas:
1
mg
Magnis:
11
mg
Fosforas:
68
mg
Selenas:
6
µg
Cinkas:
1
mg
Kategorija:
Desertai
Dieta:
Be glitimo
Gaminimo būdas:
Orkaitėje