
Šiems keksiukams nereikia kvietinių miltų, tad puikiai tiks jei netoleruojate glitimo ar jo vengiate. Keksiukai labai gardūs, subtilaus skonio. Įprastai keksus kepu su avižiniais miltais, bet taip įvyko, kad filmuojant laidą "La Maistas" laidoje jų… pritrūkome, taigi peržiūrėjome ką turime ir gaminome su kokosų miltais. Gavome tokį skanų variantą, kad po laidos keksų lėkštė buvo nusiaubta ir netrukus liko tik trupiniai. Vietoje kokosų miltų tinka ir avižiniai miltai. Juos pasigaminti galite patys elektriniu trintuvu susmulkinę avižinius dribsnius iki miltų konsistencijos. Jeigu naudosite avižinius miltus, migdolų pieno reikės gerokai mažiau negu gaminant su kokosų miltais (gali net ir visai nereikėti). Iš šio kiekio pasigaminsite 12 keksiukų.
Morkų keksiukai – naujas variantas su kokosų miltais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 550 g morkų
- 240 g kiaušinių 4 vnt
- 180 g sviesto
- 150 g klevų sirupo arba datulių ar agavų sirupo
- 120 g kokosų miltų arba avižinių miltų
- 1 a. š. prieskonių meduoliams arba cinamono
- 1 a. š. kepimo miltelių nebūtina
- migdolų pieno arba kitokio pieno, pagal poreikį
- vanilės
Paruošimas
- Ištirpinamas sviestas.
- Labai smulkia trintuve sutarkuojamos morkos (geriausia – bulvine).
- Kiaušiniai gerai išplakami drauge su klevų sirupu, vanile ir meduolių prieskoniais.
- Kokosų miltai sumaišomi su kepimo milteliais, sudedami į masę. Išmaišoma.
- Įpilama migdolų pieno tiek, kad masė būtų tiršta, bet maišoma.
- Sudedamos morkos, po to išmaišoma. Supilamas tirpintas sviestas ir vėl išmaišoma.
- Paruošta masė sudedama į keksiukų formeles ir kepama iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių (kol keksiukai gražiai paruduoja).
- Iškepę keksiukai paliekami šiek tiek atvėsti formelėse ir sutvirtėti, o tada galutinai atvėsinami ant grotelių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 233kcal (12%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 5gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 10gCholesterolis: 107mgNatris: 233mgKalis: 206mg (10%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 8140µg (1018%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 72mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 11mg (3%)Fosforas: 68mg (10%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Labai skanūs, patiko, kepiau su kokoso miltais, ant viršaus pridejau riešutų migdolų, super, dar kepsiu ne kartą, ačiū už receptą.
Sveiki, Vaida,
Ar vietoj agavu, klevu, datuliu sirupo, butu naudotina kaip alternatyva bananas, dėkoju
taip