800mldaržovių sultiniosveikiau - pasigaminti savo, o galima kubelį į karštą vandenį
400gpomidorųvasarą šviežių prisirpusių, žiemą geriau naudoti konservuotus
100mljogurtobe jokių priedų
3raudonų paprikų
2svogūnų
1agurkodidelio
3skiltelėsčesnako
1čili pipiroraudono
mėtų lapųsmulkintų
alyvuogių aliejausypač tyro
druskospagal skonį
Paruošimas
Susmulkiname turimas daržoves: raudonas paprikas (pjaustome juostelėmis), svogūnus (riekelėmis), česnaką (sukapoti), čili pipirą (riekelėmis (išimkite sėklytes jei nemėgstat aštriai)), pomidorus.
Didelis agurkas, sutarkuotas, sultys nupiltos.
Didžiausiame puode įkaitinam šlakelį aliejaus ir pakepinau svogūnus ir paprikas. Maždaug 15 minučių, ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
Tuomet sumetam česnaką ir čili pipirą, dar porai minutėlių.
Tuomet į puodą keliauja smulkinti pomidorai, sultinys, viską užverdam ir paliekam burbuliuoti ant mažos ugnies 10-15 min.
Tuo tarpu, atskirame dubenėlyje sumaišome jogurtą, agurko tarkius ir mėtas. Druskos ant jų. Išmaišom.
Išvirusią sriubą ištrinam smulkintuvu (blenderiu), jei sriuba per tiršta – įpilam dar šiek tiek sultinio.
Pašildom, pamaišom, pilam į lėkštes. Ant viršaus – jogurto masės ir įvarvinam alyvuogių aliejaus pora lašų. Jei norisi sočiau – prie sriubos puikiai tiks riekelė viso grūdo dalių bemielės skrudintos duonos.