Tikra spalvų ir vitaminų bomba imunitetui stiprinti. Puikiai tinka valgyti karštą arba šaltą, panašiai kaip ispanišką gaspačio. Sriuba ypatinga dviem aspektais: pirma, kad tikrai skanu; antra, kad galima kimšti jos kiek tik telpa, į sveikatą. Retas derinys 🙂
Aštri paprikos ir pomidorų sriuba su agurkiniu jogurtu – sudėtinės dalys:
3 raudonos paprikos, juostelėmis
2 svogūnai, riekelėmis
3 skiltelės česnako, kapotos
1 raudonas čili pipiras, riekelėmis (išimkite sėklytes jei nemėgstat aštriai)
400 g pomidorų – vasarą šviežių prisirpusių, žiemą geriau naudoti konservuotus
800 ml ekologinio daržovių sultinio (kubelį, į karštą vandenį)
100 ml jogurto be jokių priedų
Agurkas vienas didelis, sutarkuotas, sultys nupiltos
Mėtų lapų, smulkintų
Šlakelio aliejaus
Druskos
Aštrios paprikos ir pomidorų sriubos su agurkiniu jogurtu gaminimo žingsniai:
1. Didžiausiame puode įkaitinam šlakelį aliejaus ir pakepinau svogūnus, morkas ir paprikas. Maždaug 15 minučių, ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Tuomet sumetam česnaką ir čili pipirą, dar porai minutėlių. Tuomet į puodą keliauja smulkinti pomidorai, sultinys, viską užverdam ir paliekam burbuliuoti ant mažos ugnies 10-15 min.
2. Tuo tarpu, atskirame dubenėlyje sumaišome jogurtą, agurko tarkius ir mėtas. Druskos ant jų. Išmaišom.
3. Išvirusią sriubą ištrinam blenderiu, jei sriuba per tiršta – įpilam dar šiek tiek sultinio. Pašildom, pamaišom, pilam į lėkštes. Ant viršaus – jogurto masės ir įvarvinam alyvuogių aliejaus pora lašų.
Jei norisi sočiau – prie sriubos puikiai tiks riekelė viso grūdo dalių bemielės skrudintos duonos ir.
Skanaus 
www.puodas.blogspot.com