Tikra spalvų ir vitaminų bomba imunitetui stiprinti. Puikiai tinka valgyti karštą arba šaltą, panašiai kaip ispanišką gaspačio. Sriuba ypatinga dviem aspektais: pirma, kad tikrai skanu; antra, kad galima kimšti jos kiek tik telpa, į sveikatą. Retas derinys.
Aštri paprikos ir pomidorų sriuba su agurkiniu jogurtu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 1 val.
Iš viso 1 val. 10 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 6 porcijos
Porcijoje 253 kcal

Ingredientai
  

  • 800 ml daržovių sultinio sveikiau – pasigaminti savo, o galima kubelį į karštą vandenį
  • 400 g pomidorų vasarą šviežių prisirpusių, žiemą geriau naudoti konservuotus
  • 100 ml jogurto be jokių priedų
  • 3 raudonų paprikų
  • 2 svogūnų
  • 1 agurko didelio
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 čili pipiro raudono
  • mėtų lapų smulkintų
  • alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Susmulkiname turimas daržoves: raudonas paprikas (pjaustome juostelėmis), svogūnus (riekelėmis), česnaką (sukapoti), čili pipirą (riekelėmis (išimkite sėklytes jei nemėgstat aštriai)), pomidorus.
  • Didelis agurkas, sutarkuotas, sultys nupiltos.
  • Didžiausiame puode įkaitinam šlakelį aliejaus ir pakepinau svogūnus ir paprikas. Maždaug 15 minučių, ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  • Tuomet sumetam česnaką ir čili pipirą, dar porai minutėlių.
  • Tuomet į puodą keliauja smulkinti pomidorai, sultinys, viską užverdam ir paliekam burbuliuoti ant mažos ugnies 10-15 min.
  • Tuo tarpu, atskirame dubenėlyje sumaišome jogurtą, agurko tarkius ir mėtas. Druskos ant jų. Išmaišom.
  • Išvirusią sriubą ištrinam smulkintuvu (blenderiu), jei sriuba per tiršta – įpilam dar šiek tiek sultinio.
  • Pašildom, pamaišom, pilam į lėkštes. Ant viršaus – jogurto masės ir įvarvinam alyvuogių aliejaus pora lašų. Jei norisi sočiau – prie sriubos puikiai tiks riekelė viso grūdo dalių bemielės skrudintos duonos.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 253kcal (13%)Angliavandeniai: 49gBaltymai: 13gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 716mgKalis: 2581mg (129%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 32g (128%)Vitaminas A: 2835µg (354%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 118mg (148%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 37µg (49%)Kalcis: 114mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 89µg (45%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 149mg (40%)Fosforas: 301mg (43%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto autorius: www.puodas.blogspot.com. Nuotraukos autorė: Sabina Šatė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!