Lot. Persea americana
Sudėtis.Riebalų rūgštys | Dalis produkte |
Polinesočiosios- Omega 6 | 12% |
Mononesočiosios | 50% |
Sočiosios | 38% |
Vitaminas E, vitaminas D, karotenoidai (A), lecitinas, biotinas, skvalenas.
Savybės: spaudžiamas iš vaisiaus minkštimo. Tamsiai žalios spalvos, žemesnėje temperatūroje tirštas, avokado kvapo, švelnaus skonio aliejus.
Naudojimas. Pagal savybes panašiausias į alyvuogių aliejų. Dėl riebalinių rūgščių struktūros galima būtų naudoti kepimui, bet virš +75C suyra vitaminas E ir kitos vertingos medžiagos. Tinka salotoms ir pagamintiems patiekalams gardinti.
Kosmetikoje geriausiai tinka brandžiai, sausai, suskilinėjusiai odai. Kaip apsauginis aliejus tinka, esant neurodermitams, randams gydyti, raukšlėms lyginti, minkštinti odą.
Šaltinis www.sveikiproduktai.lt