Nuotrauka pasidalino Jolanta Kardelytė. Ačiū
Ši sriuba gali būti ir pagrindinis patiekalas, po šviežių daržovių porcijos. Gali būti ir „įžanga” antram patiekalui, jei bus mažesnė porcija, ir po jos valgysite augalinius produktus.
Sudėtinės taugintų agurkų sriubos dalys: (4 porcijoms)
300 g rauginti agurkai
100 g (didelė) morka
40 g (sauja) perlinių kruopų
1 svogūnas
1,2 česnako
3 g agavų sirupo (galima keisti nerafinuotu cukrumi) , o galima išsiversti ir be jo.
Pipirai ir druska
Itališkų žolelių mišinys
lauro lapeliai
daržovių sultinys
1 v.š. alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimas:
1. Iš vakaro pamerkti perlines kruopas.
2. Svogūną, morką ir česnakus supjaustyti ir trumpai apkepinti alyvuogių aliejuje, kartu su prieskoniais.
4. Pabaigai sumaišyti pakepintą svogūnų, morkų ir česnakų mišinį su perlinėmis kruopomis ir supjaustytais raugintais agurkais.
5 . Viską pavirti iki 15 min. Kitas variantas- trumpai pavirti ir palikti pasitroškinti. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos. Skanaus!