Vištienos įdėjimas į sriubą ar troškinį turi daug privalumų, nes vištienoje yra daug baltymų, kurie reikalingi imuninei sistemai. Be to, tai taip pat yra geras vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas B, šaltinis, kuris stiprina imunitetą ir padeda virškinti.Ir štai puikus vištienos troškinio receptas, lengvai pagaminamas, nesugaišite daug laiko.
Vištienos troškinys su paprikomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g vištienos krūtinėlės
- 80 g raudonos paprikos
- 80 g geltonosios paprikos
- 75 g vyšninių pomidorų
- 70 g svogūno
- 5 g lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus
- prieskonių pagal skonį
- česnako
Paruošimas
- Ant lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus trumpai pakepame pjaustytą svogūną, česnaką, vištienos krūtinėlę.
- Kai viskas truputį pakepa pilame pusę puodelio vandens ir patroškiname 10 – 15min.
- Iki troškinimo pabaigos likus 4min. sudedame per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, pjaustytą papriką, prieskonius.
- Viską patroškiname dar kelias minutes.Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 342kcal (17%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 22gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 86mgNatris: 118mgKalis: 807mg (40%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 3555µg (444%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 266mg (333%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 27mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 88µg (44%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 225mg (32%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Natalija Masevičienė