Lęšiuose taip pat gausu kitų naudingų makro bei mikroelementų, tarp kurių verta paminėti cinką, manganą, seleną, jodą, fluorą ir fosforą.
Žaliųjų lęšių sriuba su pomidorais, avinžirniais ir žalumynais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g pomidorų savose sultyse
- 50 g žaliųjų lęšių, mirkytų
- 20 g avinžirnių, virtų
- 4 skiltelių česnako
- 4 pipirų žirnelių
- 1 morkos
- 1 svogūno
- 50 g ropės
- 0,5 poro
- 1 saulėje džiovinto pomidoro
- 1 lauro lapelio
- druskos pagal skonį
- čili pipirų pagal skonį
- kario pagal skonį
- ciberžolės pagal skonį
- čiobrelių pagal skonį
- kalendros pagal skonį
Paruošimas
- Užverdame vandenį, įdedama lauro lapelį, druskos, ciberžolės, kario prieskonius, čili pipirus, čiobrelio šakelę.
- Daržoves susmulkiname ir dedame kartu į puodą.
- Leidžiame pavirti apie 10 minučių.
- Tada sudedame pomidorus, mirkytus lęšius.
- Verdame dar porą minučių. Svarbu kad lęšiai ir daržovės liktų kramtomos konsistencijos.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 163kcal (8%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 8gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 267mgKalis: 910mg (46%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 5958µg (745%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 36mg (45%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 29µg (39%)Kalcis: 123mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 68mg (18%)Fosforas: 167mg (24%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite