Vištos kiaušinio didžiausią dalį sudaro baltymas, būtinas raumenų masės palaikymui ir atstatymui. Juose gausu mineralinių medžiagų (Na, Ca, Fe, P, Cl, S, Hg, Cu ir kitų). Taip pat – B grupės vitaminų (B5, B7, B9 ir B12), kurie yra labai svarbūs optimaliai smegenų funkcijai palaikyti.
Virti kiaušiniai, įdaryti raugintais agurkais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
59 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 176 kcal

Ingredientai
  

  • 2 kiaušinių
  • 1 rauginto agurko, nedidelio
  • 0,5 svogūno
  • 1 v.š. grietinės
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kiaušinius išvedame.
  • Perpjauname per pusę ir išimame trynius.
  • Susmulkiname agurką ir svogūną.
  • Trynius sumaišome su smulkintais agurkais, svogūnais, grietine ir prieskoniais.
  • Gautą masę dedame į kiaušinių baltymus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 176kcal (9%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 12gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 334mgNatris: 499mgKalis: 254mg (13%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 619µg (77%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 91mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 53µg (27%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 20mg (5%)Fosforas: 209mg (30%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta Tenenis
4.6 7 votes
Patiko? Įvertinkite!