
Košės skonis priklausys tik nuo jūsų – kaip ją pagardinsite. Šį kartą siūlome gardinti sviestu bei saulėgrąžų ir porų daigais.
Sorų kruopų košė su linų sėmenų aliejumi, bei žalumynais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 60 g soros kruopų
- 1 a.š. linų sėmenų aliejaus
- 5 g saulėgrąžų daigų
- 5 g porų daigų
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Paruoštą košę gardiname aliejumi, žalumynais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 274kcal (14%)Angliavandeniai: 45gBaltymai: 7gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 3mgKalis: 117mg (6%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 0.2g (1%)Vitaminas A: 85µg (11%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 8mg (1%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 68mg (18%)Fosforas: 171mg (24%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Kristinos Valaitienės