Kiaulienos gaminimo receptas labai paprastas – vos 5 minutės darbo ir 20 minučių kepimo orkaitėje. Patiekalui renkuosi liesiausią kiaulienos dalį – išpjovą.
Kiaulienos išpjovos kepsnys – paruošite per 5 minutes!
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1,1 kg kiaulienos išpjovos be antibiotikų, 2 gabaliukai po 550 g
- 6 g česnako
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- šviežių čiobrelių, galite keisti ir džiovintais
Paruošimas
- Kiaulienos išpjovą dedame įkepimo formą, paberiame česnako skilteles, dedame druskos ir pipirų, padengiame šviežiais čiobreliais, galite keisti ir džiovintais.
- Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 20 minučių, +190 C temperatūroje, nustatę nedidelės drėgmės kepimo funkciją. Jei neturite garinės orkaitės, kepkite kepimo maiše ar uždaroje formoje. Tik tokiu atveju, tikriausiai, reikės kelias minutes kepimui dar pridėti.
- Traukiame iš orkaitės sultingą mėsą, pjaustome ir skanaujame.
Pastaba
Mano šeima valgė su šviežiais agurkais, krapais ir pomidorais. Suaugę mėsą gardino krienais, o vaikai skaniai ragavo be jų.
Tokia mėsa puikiai tiks ir vietoje dešros, jei mėgstate sumuštinius su mėsa.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 332kcal (17%)Angliavandeniai: 1gBaltymai: 57gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 179mgNatris: 153mgKalis: 1087mg (54%)Skaidulos: 0.04gCukrūs: 0.01gVitaminas A: 7µg (1%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 0.1µgKalcis: 19mg (2%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 0.1µgGeležis: 3mg (21%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 75mg (20%)Fosforas: 671mg (96%)Selenas: 84µg (153%)Cinkas: 5mg (50%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
Ačiū,gaminusių🤗