
Sočios ir maistingos salotos, kurios puikiai tiks tiek vakarienei tiek lengviems pietums. Ar žinote, kad edamame pupelės padeda ilgiau jaustis sotiems, palaiko gerą virškinimą, padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, dėl jose esančių skaidulų? Tad jos puikus pasirinkimas norint pasigaminti maistingus ir sočius patiekalus.
Salotos su kale kopūstais, edamame pupelėmis ir avokadu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 80 g morkos
- 70 g avokado
- 70 g edamame pupelių virtų
- 60 g paprikos
- 60 g kale (lapinio) kopūsto
- 50 g žirnelių šaldytų
- 20 g svogūno
- 1 a.š. citrinos sulčių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Kale kopūsto lapus nuplauname, nusausiname, susmulkiname. Apšlakstome citrinos sultimis, pabarstome druska ir rankomis šiek tiek paminkome. Paliekame apie 30 minučių, kad suminkštėtų.
- Morką sutarkuojame stambia tarka. Papriką supjaustome plonais šiaudeliais, svogūną – plonais griežinėliais ar pusžiedžiais.
- Į dubenį sudedame paruoštas daržoves, virtas edamame pupeles ir atitirpintus žirnelius.
- Avokadą sutriname šakute (jei minkštas) arba supjaustome kubeliais, jei tvirtesnis. Įmaišome avokadą į salotas.
- Pagardiname prieskoniais ir sumaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 317kcal (16%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 0.01gNatris: 141mgKalis: 1394mg (70%)Skaidulos: 18g (51%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 21723µg (2715%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 172mg (215%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 294µg (392%)Kalcis: 253mg (32%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 392µg (196%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 121mg (32%)Fosforas: 292mg (42%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė