
Tinka pietums ir vakarienei. Avinžirniai parą laiko mirkyti vandenyje, užvirti ir virti 5 minutes. Išjungus ugnį, palikti brinkti. Vėliau trumpai kepti ant lydyto sviesto keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir moliūgo gabaliukais. Smidrai, cukinija, paprika virtos garuose. Orkaitėje keptas burokėlis.
Avinžirniai su garuose virtomis ir keptomis daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g avinžirnių
- 1 sviestinio moliūgo
- 1 cukinijos
- 1 svogūnų
- 1 burokėlio orkaitėje kepto
- 1 paprikos
- 1 morkos
- žaliųjų šparagų (smidrų)
- lydyto sviesto kepimui
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- persilado prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Avinžirniai parą laiko mirkomi šaltame vandenyje.
- Vėliau užverdami ir verdami 5 minutes, paliekama brinkti iki kada atvėsta vanduo.
- Į keptuvę dedame lydyto sviesto, beriame prieskonius, avinžirnius ir pjaustytą svogūną bei moliūgo gabaliukus. Kepame trumpai.
- Garų puode išverdame daržoves: morkos, cukinijos, smidrų, paprikos. Verdame iki minutės, kad daržovės liktų traškios.
- Tiekiame su orkaitėje keptais burokėliais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 281kcal (14%)Angliavandeniai: 62gBaltymai: 8gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 5mgNatris: 107mgKalis: 1800mg (90%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 44265µg (5533%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 96mg (120%)Vitaminas E: 6mg (50%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 224mg (28%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 214µg (107%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 165mg (44%)Fosforas: 222mg (32%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Inos Šv