Šie naminiai avižiniai batonėliai– tai puikus pasirinkimas, kai norisi greito, maistingo ir skanaus deserto. Juose gausu skaidulų, gerųjų riebalų ir augalinių baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas gardžiam ir maistingam desertui. Receptas itin paprastas – nereikia net orkaitės, tik kelių minučių paruošimo ir šiek tiek laiko kol sustings.
Avižiniai batonėliai su riešutais ir džiovintais vaisiais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g riešutų kremo
- 180 g avižinių dribsnių (2 puodeliai)
- 100 g medaus arba klevų sirupo
- 35 g chia ispaninio šalavijo sėklų (galima keisti linų sėmenimis)
- 30 g riešutų (norimų)
- 30 g džiovintų vaisių (tinka razinos, spanguolės, slyvos ir kt., jų dėti nebūtina, galima įdėti daugiau riešutų, jei norisi)
Paruošimas
- Kepimo formą ar formeles išklojame kepimo popieriumi.
- Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, chia sėklas (arba linų sėmenis) ir smulkintus riešutus ar džiovintus vaisius.
- Kitame dubenyje sumaišome medų (arba klevų sirupą) ir riešutų kremą. Jei medus kietas jį šiek tiek pašildykite, kad suskystėtų.
- Gautą masę supilame ant avižinių dribsnių masės ir gerai išmaišome.
- Viską sudedame į paruoštą kepimo indą, gerai prispaudžiame. Dedame į šaldiklį ir palaikome apie 20 min. arba į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
- Masei sustingus, ištraukiame iš šaldiklio ir supjaustome norimo dydžio batonėliais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 176kcal (9%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.003gNatris: 3mgKalis: 182mg (9%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 2µgVitaminas B6: 0.04mg (3%)Vitaminas C: 0.1mgVitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 72mg (9%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 13µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 68mg (18%)Fosforas: 147mg (21%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Renata Šimkienė