
Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į lėkštę įsidedame bulvių bei rieboko padažo. Gaunamas ypatingai sunkiai virškinamas ir kaloringas derinys. Taigi siūlau kitokį, sveiką ir skrandžio neapsunkinantį balandėlių receptą.
Balandėliai be ryžių – su daržovių įdaru
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g kopūsto
- 80 g morkų
- 50 g cukinijos
- 20 g paprikos
- 20 g saliero stiebo
- 20 g svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- ožragės, pagal skonį
- kumino, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Išverdame visą kopūstą 10-20 min. Atskiriame jo lapus.
- Stambia tarka sutarkuojame morką ir cukiniją bei gabaliukais supjaustome papriką.
- Pusę saliero stiebo smulkiai supjaustome, taip pat visą galvą svogūno, česnako pagal skonį bei patroškiname su šiek tiek aliejaus.
- Šalia, keletą sekundžių pakepiname prieskonius: ožragę ir kumyną. Sumaišome keptuvėje, įpilame šiek tiek aliejaus, įdedame druskos ir iš karto supilame likusias daržoves bei troškiname ~8-10 min.
- Suvyniojame pakepintas daržovės į kopūstų lapus ,t.y. padarome balandėlius, sudedame į didelį puodą, įberiame druskos. Troškiname apie ~15-25 min.
Pastaba
Skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis ir/arba virtais ar garintais natūraliais ryžiais.
Galima paskaninti grietine ar/ir verdant galima įdėti šiek tiek pomidorų pastos (ne padažo!).
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 152kcal (8%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 5gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 154mgKalis: 881mg (44%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 14391µg (1799%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 116mg (145%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 174µg (232%)Kalcis: 144mg (18%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 134µg (67%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 125mg (18%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė