
Sveikiems ir skaniems pusryčiams, puikiai tiks balandos kruopos. Išbandykite siūlomą variantą ir pasidalinkite sau skaniausiu ;)
Bolivinės balandos košė su džiovintais pomidorais ir sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 75 g bolivinės balandos (kynvos)
- 25 g kietojo sūrio
- 15 g saulėje džiovintų pomidorų
- druskos (pagal skonį)
Paruošimas
- Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su pasūdytu vandeniu (orientacinis santykis 1:2) užverdame.
- Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname džiovintais pomidorais ir sūriu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 390kcal (20%)Angliavandeniai: 57gBaltymai: 18gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 20mgNatris: 236mgKalis: 936mg (47%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 300µg (38%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 178mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 148µg (74%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 182mg (49%)Fosforas: 485mg (69%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Irvydos