
Burnočių sėklos – lengvas, greitai įsisavinamas maistas. Šiose kruopose taip pat yra vitaminų A ir C, geležies, fosforo, kalio, bei kalcio. Kupinoje saujoje burnočio yra daugiau kalcio nei stiklinėje pieno.
Burnočių sėklų košė su žemės riešutų kremu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g burnočio sėklų
- 12 g riešutų kremo
- druskos, virimui
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Paruoštą košę pagardiname riešutų kremu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 296kcal (15%)Angliavandeniai: 41gBaltymai: 11gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 42mgKalis: 395mg (20%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 1µgVitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 4mg (33%)Kalcis: 137mg (17%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 56µg (28%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 182mg (49%)Fosforas: 395mg (56%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė