Jautienoje gausu taurino – tai antioksidacinė aminorūgštis ir įprasta energetinių gėrimų sudedamoji dalis. Jį gamina jūsų kūnas ir jis svarbus širdies bei raumenų funkcijai.
Jautienos guliašas su morkomis ir paprikomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 130 g jautienos, kumpio arba išpjovos
- 90 g morkų
- 90 g paprikos
- 60 g poro
- 1 a.š. pomidorų pastos
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Jautieną supjaustome mažais gabalėliais ir verdame apie 20 min.
- Į puodą su jautiena suverčiame smulkintas morkas, papriką, porą, pomidorų pastos, pagardiname prieskoniais. Jei reikia įpilame dar šiek tiek vandens.
- Guliašą verdame, kol mėsa suminkštės.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 372kcal (19%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 29gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 79mgNatris: 231mgKalis: 996mg (50%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 18965µg (2371%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 129mg (161%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 47µg (63%)Kalcis: 83mg (10%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 102µg (51%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 68mg (18%)Fosforas: 268mg (38%)Selenas: 33µg (60%)Cinkas: 7mg (70%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jolanta Rackaitiene
Išbandyta, labai skanu. Svarbu pasirinkti teisingą ir kokybišką mėsą.